Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Díszpolgárokat választottak

A jánossomorjai városi napok ünnepi testületi ülésén Pri Istvánnét és Bella Sándort díszpolgárrá, míg Thullner Istvánt tiszteletbeli polgárrá választották.
Pénteken helytörténeti vetélkedővel, majd a Fut a város elnevezésű rendezvénnyel indult a háromnapos programsorozat. Szombaton megyei fúvós- és mazsorett-találkozót tartottak a szentjánosi templomtéren, majd a megyezászló ünnepélyes átadására került sor. Vasárnap az ünnepi szentmise után megkoszorúzták a Klafszky-emléktáblát, majd az érdeklődők Melisek János festő és Cséfalvay Kazimír szobrász közös kiállítására látogathattak el.
A délutáni ünnepi képviselő-testületi ülésnek mindössze egy napirendi pontja volt, mégpedig a tiszteletbeli és a díszpolgárok megválasztása. Tiszteletbeli polgár címet először osztottak a városban.
Ezt Thullner István helytörténeti kutatótevékenységéért kapta, aki a helyi helytörténeti múzeumot is vezeti. Az elismerést kutatómunkájáért és a település hírnevének öregbítéséért vehette át. „Nem várt megtiszteltetés ez. Próbáltam tehetségem nem elpazarolni és Jánossomorjáért dolgozni” – mondta. Ezután díszpolgárt választottak – idén először egy hölgyet. Pri Istvánné a helyi könyvtár mellett a csapadékmérő állomást vezeti, valamint a helytörténeti gyűjtemény gondozója, sekrestyés és harangozó. „Most már csak a múzeumi és az egyházi munka maradt, amíg az egészségem bírja” – írta levelében, ugyanis az ülésen nem tudott részt venni: helyette lánya, Pri Eszter vette át az elismerést. Jánossomorja idei másik díszpolgára Bella Sándor lett, tanító, iskolaalapító. 26 évig tanított Hanságligeten, tíz évig igazgató volt Jánossomorján. Népi ülnök, a helyi újságnak is dolgozik, valamint iskolatörténettel is foglalkozik. P iskolaigazgatói és közéleti munkájáért kapta a címet. „Csak azt kértem a kollégáimtól búcsúzásomkor, hogy folytassák ezt az utat úgy, ne felejtsék el a múltat” – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan, de nem elegen

A megyei szabadidősport-szövetség 12. alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a tényői Sokorói… Tovább olvasom