Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Dobótávolságon kívül lesznek a melegfelvonulás ellentüntetői

Dobótávolságon kívül rekednek a szeptember 5-ére meghirdetett fővárosi melegfelvonulás ellentüntetői, mert a rendőrség a menet útvonalával, az Andrássy úttal párhuzamos utcákat is lezárja majd - mondta Steigler Sándor, a Szivárvány Misszió Alapítvány kuratóriumának elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.
Az alapítvány vasárnaptól, tizennegyedik alkalommal rendezi meg a korábban Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztiválnak nevezett egyhetes rendezvénysorozatot, amelyet az idei évtől Budapest Pride-nak hívnak. A holland és a brit nagykövetség által támogatott fesztivál gerincét négy eseménytípus adja: a filmfesztivál, a beszélgetések, a Meleg Méltóság Menet elnevezésű felvonulás és a partik.

Steigler Sándor kiemelte: ezek a felvonulások nem azért vannak, mert a melegek magamutogatóak, hanem mert egy negyven évvel ezelőtti eseményre emlékeznek, amikor egy New York-i melegbár látogatói vonultak utcára a sorozatos rendőri zaklatások miatt. Akkor volt az első ilyen esemény, azóta világszerte megrendezik a felvonulást.

Az idei felvonulásra a tavalyinál több embert várnak, ugyanis több európai "testvérszervezet" jelezte, hogy jönni szeretnének, például Bécsből is érkeznek majd melegek a menetre. Így összesen 1500-2000 résztvevőre számítanak.

A szervezők már több alkalommal egyeztettek a rendőrséggel, amely azt ígérte: a felvonulás ideje alatt maximális védelmet nyújtanak majd a résztvevőknek, a felvonulók testi épségét garantálják. Steigler Sándor közölte: az idei felvonulás biztonságosabb lesz a tavalyinál, mert a rendőrök az Andrássy úttal párhuzamos utcákat is lezárják, így az ellentüntetők dobótávolságon kívül rekednek.

Arra kért mindenkit: "hagyják békésen felvonulni a melegeket és leszbikusokat, hiszen mi azért vonulunk föl, mert jogainkban vagyunk korlátozva és erre szeretnénk felhívni a figyelmet".

A szervezők megnyugtatónak tartják a tervezett rendőri intézkedéseket, a felvonulás mellett a fesztiválhoz kapcsolódó helyszíneket is kiemelten védi majd a rendőrség.

Az idei fesztiválon huszonegy játékfilmet és egy dokumentumfilmet vetítenek a Művész moziban, emellett beszélgetéseket is szerveznek. Szó lesz a melegek gyermekvállalásáról, az alternatív családmodellekről, a gyűlöletbeszédről, valamint a 2012-re Budapestre tervezett "melegolimpiáról".

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. őrgróf 2009. augusztus 25. 21:33
  „Én sem tehetek arról, hogy hetero vagyok. Egy csomó dolgomban gátolnak, mégsem vonulok utcára. Még csak büszke sem vagyok, mert mire föl? Ami természetes, arra minek büszkének lenni? Ja és MELEG vagyok, mert még nem hűltem ki. Ezért tiltakozok a "meleg" megjelölés ellen, maradjunk a HomoSzexuálisból eredően a "homokosok", esetleg "homócák" megjelölésnél. És ne vonuljanak föl. Éljenek, dolgozzanak, építsék az országot
  - mint mi - csenben, tisztességgel.”
 • 49. honecker601 2009. augusztus 25. 13:24
  „Flex!

  Hol vagy buzikám? Már készülsz az eseményre? Nagyon csendben vagy!”
 • 48. scire 2009. augusztus 25. 11:14
  „http://www.yv.hu/p=1ca9a8bbfb2032bae36aee9a7ef8387d
  Nekem erről ez a klasszikus jut eszembe. :)”
 • 47. bélás 2009. augusztus 25. 11:06
  „Szó lesz a melegek gyermekvállalásáról, az alternatív családmodellekről, a gyűlöletbeszédről, valamint a 2012-re Budapestre tervezett "melegolimpiáról".
  Mint ha Mo-nak ez lenne most a legnagyobb gondja. Mo.-on a melegek és a kissebbség a legfontosabb, nem az ellehetetlenített családok! akik normális életetet élnek, élnének. Van a mondás, miszerint amilyen a főnök, olyan a beosztott. Nem mondom akkor milyen a vezetőség, ha nekik ezek az emberek a fontosak.”
 • 46. tricse 2009. augusztus 25. 10:58
  „A Bibliát is emberek írták,innentől kezdve számomra nem is lehet mérvadó! Ez az egyik! A másik pediglen,hogy semmivel nem különb az az ember aki homofób,gyilkos gondolatait kiáltja világgá,mint az a tollasseggű aki felvonul! A tisztességes,rendes meleg emberek pedig nem tehetnek róla,hogy annak születtek---genetikai oka van,a hajlam rá öröklődik és nagyon sokakban megtalálható! ezzel az alanynak is meg kell tanulnia megbékélni és a környezetének is! A melegség nem fertőz és nem lehet rászokni sem hajlam nélkül--és nem is nevelés kérdése hiszen a melegeknek is heterók a szüleik!

  És végül de nem utolsósorban ha ezen a felvonuláson csak a leszbi lányok nyalnák-falnák egymást akkor a fél ország nyálcsorgató kanja ott kukkolna és nem dobálna semmit,nem hőzöngene,sőt minden hétvégére követelné a parádét!

  Na!”
 • 45. ciklon-b 2009. augusztus 25. 09:51
  „óó a kis buzeránsok hogy össze lesznek verve már hallom a roppanó csontjuk hangját!!”
 • 44. klj_54 2009. augusztus 25. 09:37
  „Kis tanulság:
  Alapvető pszichológiai tény: azt utálod másban, amit önmagadban sem szeretsz!

  Minél magasabb a látencia (lappangás!) szintje, annál hangosabb a tiltakozás hangereje.
  Kéretik tudomásul venni és nem megsértődni!”
 • 43. KolomparBeyonce 2009. augusztus 25. 07:40
  „komoly ferfiember amugy se tolti azzal az idejet hogy kimegy az Andrassyra melegeket dobalni. Ilyen csak identitas problemaval kuzdo pattanasos tinedzser tesz, na meg az idiotak”
 • 42. honecker601 2009. augusztus 25. 07:37
  „moderálva sértő”
 • 41. Lúdasmatyi 2009. augusztus 24. 23:02
  „Lehet,hogy két Ádám vagy két Éva volt a teremtéskor?Ha a buzikon múlna a fajfentartás nagy bajban lenne a föld!”
 • 40. comet 2009. augusztus 24. 23:00
  „eszébe jutott már valakinek, hogy nem-e lehetne esetleg az exhibicionista melegeket dobótávon kívűl felvonultatni, mondjuk a szigeten, vagy valami más kevésbé frekventált helyen? Mert nem a melegekkel van a baj, hanem a 18 as obszcén felvonulásukkal, ami Magyarországon egyenlőre nem feltétlenül a Hősök terére való, mégha Berlinben meg is tapsolják őket.
  Vagy a felvonulás az MSZP-s homokosok nemzet szopatásának része lenne?
  A rendőrségnek meg egy újabb remek alkalom, hogy szokják gazdáikat... biztosítják a közbotránkozást okozó felvonulást. Sajnos ma már testhez álló feladat, amiért kitüntetés is dukálhat.”
 • 39. 751510 2009. augusztus 24. 21:39
  „Dobótávolságon kívül..., de lőtávon belül.”
 • 38. .suhym. 2009. augusztus 24. 21:26
  „23. hozzászólás miniszterelnok 2009.08.24. 19:10

  ", akkor elég sok úriembert ismerek, aki vétkezett.:) ...."

  No azért gondolom, nőt is...!:)))))”
 • 37. flexapja 2009. augusztus 24. 21:15
  „rájöttem miért védik ennyire a sünök a melegeket: mert ök is buzik :DD”
 • 36. nagyonnagy 2009. augusztus 24. 21:08
  „Védjük a melegeket meg a cigányokat!
  A tisztességes megfélemlített emberek meg le vannak tojva.”
 • 35. kisrobert 2009. augusztus 24. 20:54
  „Még egy ok, hogy a Jobbikra szavazzon a nép.

  (Valahogy időnként csodálom, ahogy ezt a nagy orosz testvér megoldja... ...egyszer próbáltak Moszkvában melegvonaglást csinálni, de azok a fránya karhatalom nem engedte közel az "ellentüntetőket". Megoldották önállóan. Fele előzetesbe, fele kórházba.)

  Ma még csak követendő példaként állítják be, de figyeljétek meg, lassan kötelező lesz a melegség.”
 • 34. TrombiFrédi 2009. augusztus 24. 20:44
  „Hétvégén állítólag erős hidegfront közelít...utána meg jön a melegség...:)”
 • 33. Jackhammer 2009. augusztus 24. 20:30
  „ROHADT ELFERDÜLT NYOMORÉK DEGENERÁLT SZERENCSÉTLEN BUZIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ELSE OLVASOM A CIKKET DE ENNYIT FŰZÖK AZ EGÉSZHEZ A CÍMÉBŐL KIINDULVA! MENYENEK EL EGY KURVA SZIGETRE ÉS OTT TEGYÉK AZ AGYUKAT ROHADT SZERENCSÉTLEN FERDEHAJLAMU NYOMORÉKOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LASSAN MÁR HETERO FELVONULÁS LESZ MERT A BUZIK LESZNEK TÖBBEN ÉS MAJD JÖNNEK MEGDOBÁLNI MINKET”
 • 32. dodó 2009. augusztus 24. 20:10
  „A jövő p*nája a s*gglyuk /dodó/”
 • 31. flexapja 2009. augusztus 24. 20:03
  „nostradamus,leleményes a maygar ember, lesz ott tojás böven...”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét megrongálták az izraelita temetőt Balassagyarmaton

Hat márvány sírkövet ledöntöttek, egy továbbit pedig teljesen összetörtek ismeretlenek a… Tovább olvasom