Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Dobrev Klára földet vásárolna

17,2 millió forintos ajánlatot tett Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége egy másfél hektáros területre a Somogy megyei Kötcsén.
Gyurcsány Ferenc és neje saját költségen építene családi házat a zsáktelepülésen. A terület - egyébként egy volt kemping - a jelenlegi tulajdonosa szerint többet ér Dobrev Klára ajánlatánál, de a miniszterelnök felesége egy összegben fizetne az adásvételi aláírásakor, és a tulajdonosnak szüksége van a pénzre.

Dobrev Klára (balról) Laura Bush társaságában a Fehér Házban
Dobrev Klára (balról) Laura Bush társaságában a Fehér Házban

A jogszabályok értelmében a faluban hirdetményt tettek ki a jelenlegi tulajdonosok, hogy aki akar, élhet elővásárlási jogával. Ennek határideje június 15-e vasárnap.

Dobrev Klára a napokban Szegeden járt, olvassák el a miniszterelnök feleségével készült interjút itt.

MAGOSZ: Megdöbbentő Dobrev Klára földvásárlása

Megdöbbentőnek nevezte Dobrev Klára 17 millió forintos földvásárlását a MAGOSZ szövetségi igazgatója. Budai Gyula arra is választ várt, hogy a miniszterelnök felesége miért és miből fizeti ki a valós érték többszörösét a kötcsei földért. A kormányszóvivő szerint az Orbán-csomagról kívánják ezzel az álbotránnyal elterelni a figyelmet.

A Somogy megyei Kötcse külterületén vásárolt 2 hektáros földterület valódi értéke 2-3 millió forint - mondta szombati sajtótájékoztatóján Budai Gyula. A MAGOSZ szövetségi igazgatója szerint Dobrev Klára ezzel a befektetési célú beruházással kijátszotta az elővásárlási jogot, amivel a helyieket is kizárta a versenyből. Budai Gyula vagyonnyilatkozatot kér a kormányfő feleségétől, hogy kiderüljön, honnan van 17,2 millió forintja erre a földvásárlásra. A MAGOSZ szövetségi igazgatója választ vár arra is, hogy valóban ennyit fizetett-e Dobrev Klára a földért, vagy létezik-e egy titkos háttérszerződés.

Daróczi Dávid, kormányszóvivő: Minden tiszta!

A Fidesz Orbán Viktor kiszivárgott megszorító csomagjáról akarja elterelni a figyelmet egy álbotránnyal - így reagált a kormányszóvivő a MAGOSZ sajtótájékoztatójára. Daróczi Dávid szerint a telekvásárlás ügyében minden tiszta, és szó sincs olyan állami támogatásokról, mint amilyenek az Orbán-család ügyeletei kapcsán voltak.

Dobrev Klára a szabályok betartásával kíván telket vásárolni Kötcsén, azon az áron, amit a tulajdonos kért érte. A család hétvégi ház építését tervezi a településen. Erre a család adózott jövedelme jelenti a fedezetet, amiről minden információ rendelkezésére áll Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára egyaránt nyilvános vagyonnyilatkozataiban - zárul a kormányszóvivő közleménye.

Olvasóink írták

108 hozzászólás
 • 108. Lemba 2008. június 15. 23:40
  „Pircsi meg elfelejtettem mondani, hogy 1985 es 1989 kozott nem volt utlevelem. Akar hanyszor megigenyeltem, a vegen mar szinte havonta, visszautasitottak. Hop-la egyszer csak megkaptam, ket hetig voltam az orszagban az utlevel megkapasa utan. Husz kilos csomaggal tavoztam, de nem banom, senki nem mondhatja loptam vagy csaltam mint a miniszterelnokeid.”
 • 107. Lemba 2008. június 15. 23:22
  „Pircsi a szakmamat gyakorolom es nem is rosszul. Ja es mielott elfelejtenem most irom a disszertaciomat gyogynoveny tanbol. A marijuana cikkben van egy kis izeloto. Talan kitanalod miert is tanulmanyozom ezt a gyonyoru discipline-t. A neved nore utal vagy tevedek? Ha no vagy mit tudsz a Magyar Nemzeti Hadseregrol?
  Az Apam megjarta a Don kanyart es kornyeket. 38-ban ment el katonanak es 48-ban sikerult hazakeveredni 45 kilosan es felig lefagyott orral. Es meg jo hogy le nem csuktak mert nem halt meg Sziberiaban. Gondolod a katona tisztelet, meg a Gyurcsany-Orbanc-Megyessi-Apro-Horn- es meg sorolhatnam tisztelet igy es innen alakul ki.”
 • 106. Tabornok 2008. június 15. 20:56
  „Csak annyit a témához, hogy a MAGOSZ iletéktelene sokallja az árat, a vevő kevesli.
  Nektek ez tényleg hír?”
 • 105. Dual 2008. június 15. 20:09
  „T. Palcsi!
  A nagypapádat is a kommunisták semmizték ki, most itt vannak az ő unokáik! Mindenütt boldogul a magyar, csak a saját hazájában nem.”
 • 104. Pírcsi 2008. június 15. 19:38
  „Lemba! Külföldről könnyű magyar katona ellenesnek lenni! Szerintem többre becsülnének, ha a szakmádat gyakorolnád!:)”
 • 103. Lemba 2008. június 15. 18:59
  „Uzenet az osszes katona ellenes hozzaszolonak.
  Tokeletesen igazuk van, hogy katonasag es igy katona ellenesek.
  Nekem is sikerult 2 evet lehuznom Szentesen a hidasz hadosztalynal. Az egesz teljesen szuksegtelen es hasznalhatatlan idoveszteseg volt. Ja meg egy, sikerult Fusti Molnar alhadnagyot az egyik hadgyakorlat alkalmabol idegklinikara juttatni. O volt a ´leginteligensebb" aki meg a varakozo csaladtagok koze is akart lovetni. Az utolso lapat a rozsatermeszto hajlamom kibontakozasaban az volt, hogy az egyetem utan /mszaki/ meg lakast /OTP vagy szovetkezeti/ sem egenyelhettunk, mert a felesegem mint pedagoguskent dolgozott hatalmas fizetesert.
  Ezert lettem kerteszmanager. De azert ez a szemet noszemely serti az onerzetemet.”
 • 102. Lemba 2008. június 15. 18:42
  „Uzenet Pan.csernek,
  Tokeletesen igazad van. En se nem paraszt, se nem kertesz vagyok. De van egy fokerteszem, akinek a tetejeben kituno osszekottetesei is vannak. Ezen kivul foldem sincs, ezt megtanultam 1958-ban /hat eves voltam/ amikor apamtol elvettek az anyasi 5 holdat. Epen csak kifizettek az adosagukat. Meg is van rozsam, de jo sok. Sokszor olajat kell desztillalnom belole. Ez is ki lett dolgozva.”
 • 101. Palcsi 2008. június 15. 17:06
  „Dual írta: "Ja! Akkoriban még fehér kesztyűt viseltek a katonatisztek és cselédet is tartothattak, mert megfizették őket. Ma már lakásuk sincs."
  A közszférában dolgozó bérből és fizetésből élők sorsa egyre nehezebb. Pedig ezután jönnek a nagy áremelések kenyér, élelmiszer, gáz, üzemanyag, stb.
  A pór nép örül, ha tető van a feje felett, mialatt mások azt sem tudják, hogy mit kezdjenek a pénzükkel. Az átkosban a nyugati munkás Mercedesssel jött a Balatonra, akkoriban nagyon sok emberenek még Trabantra sem futotta. Nagyapám is azt mondogatta, hogy majd egyszer jobb lesz. Sajnos nem lett igaza.”
 • 100. Timothy 2008. június 15. 16:47
  „N.P okos tojás!
  Ha valaki bérelt valamit mindig kap kedvezményt az elővásásrlási jogon felül. Mindenütt rendeletek rögzítik, hogy elidegenítés esetén mennyit kell fizetni! Az irigységedet és butaságodat a helyedben titkolnám!”
 • 99. magyarok 2008. június 15. 15:26
  „pan.cser

  Miután több százezer katona haláláért felelős nagy tettet hajtott végre...”
 • 98. N.P. 2008. június 15. 14:55
  „Timothy
  Csak az a baj Okos tojás , hogy az illető úr kedvezményesen, tehát ÁRON ALUL szertné megvenni a szolgálati lakását. Piaci áron annyi lakás van mint a nyü, ha akar vehet.
  Az " " (idézőjel) pedig jelent valamit, már azoknak akik tudnak olvasni.”
 • 97. Dual 2008. június 15. 14:51
  „pan.cser! Ja! Akkoriban még fehér kesztyűt viseltek a katonatisztek és cselédet is tartothattak, mert megfizették őket. Ma már lakásuk sincs.”
 • 96. Timothy 2008. június 15. 14:42
  „N.P írta: "nem kap "ajándékba" egy lakást".
  Okos tojás!
  Ha tudnál olvasni, akkor olvashattad volna, hogy az illető megvenni szeretné. Minden mszp-ésnek ennyi sütnivalója van?”
 • 95. pan.cser 2008. június 15. 14:41
  „A katonaelleneseknek! Vitéz Nagybányai Horthy Miklós tengernagy, Magyarország kormányzója a Legfelsőbb Hadúr, vitézi címet, 15 hold földet, tehenet, fogatot, gazdasági felszerelést, telket, héázat adott egy vesztes háború után a katonáinak. Még korábban a veteránusok, Róma katonái, még fiatalon kaptak annyi vagyont, hogy római polgárként tisztes módon családot alapíthattak, és élhettek belőle halálukig.”
 • 94. pan.cser 2008. június 15. 14:35
  „Nem értem miért kell egy szakma, pontosan a katonai hivatás anyagi dolgaival foglalkozni, Ennek semmi nköze a témához. A rózsatermesztőnek üzenem, nagyon jól tudja, hogy ebben az esetben a költség bevétel viszonynál nem a föld ára a meghatározó. De abban az esetben, ha 12 milcsiért venne egy ha-t az lenne. Agyoncsapná a rózsatermesztés hasznát. Aki rózsát termeszt nagyban az nem paraszt, hanem kertész! A kertész meg a paraszt között legalább akora a különbség mint a halász és a horgász között. Végül is mindegy! Ha van jó vevő, ebben az esetben Dobrev az, akad eladó is. Jakab ne hőbölögjön, hanem menjen le Kötcsére és győzze meg paraszttársát az ellenkezőjéről!”
 • 93. N.P. 2008. június 15. 14:22
  „Tabornok
  A színházban vagy a szinfónikusoknál van egy csomó ember aki több mint 20 éve fújja a trombitát. Ráadásul ők nem mehetnek el 20 év után nyugdíjba és a repertoárjuk sem 5-6 indulóból áll.

  Egyébként pedig senkit sem akarok cseszegetni csak nem tudom sajnálni az a katonatisztet aki azért parázik mert 45 évesen a kiemelt nyugdíja mellé még nem kap "ajándékba" egy lakást.”
 • 92. Sarolta 2008. június 15. 13:54
  „Tabornok!
  Rajtad és Madártejen kívül más nem "fújja" a süketelést! Gondolom lehet vagy 50 diplomád 12-es IQ-val! :)”
 • 91. tisztahiszti 2008. június 15. 13:26
  „Lehet, hogy tisztességtelen de ne az orbán varjú károgja amely egész Tokajt lerabolta. tolvajok között nem szokás egymásra kiabálni. Viktor először bizonyítsa be, hogy minden földet, M-5-be épített korrupciós követ vissza ad aztán álljon ki a nép elé. A kis emberek szemébe ha 100 évig cseréppel sorolják magukat akkor is szennyesek maradnak. Mi egyben bízunk majd a népbíróság ha egyszer felelősségre vonást alkalmaz akkor mutogassanak egymásra. Hiszem amit ezek csinálnak a nemzettel büntetés nélkül végtelenségig nem csinálhatják. A nép harag az borzasztó”
 • 90. Lemba 2008. június 15. 13:25
  „El vagyok veszve! Sokszor nem tudom bizonyos magyar szavak , /feltetelezem magyar/ mit jelentenek.
  A nevem is mutatja en a 12. torzshoz tartozom a jelenlegi geografiai helyzetem miatt.”
 • 89. Nyugdíjas katona 2008. június 15. 13:07
  „Köszönöm az őszinteségét kedves Madártej!
  Tudja nem ingyen szeretnék lakáshoz jutni. Rendszerváltáskor az Ön baloldali honfitársai még fillérekért vehették meg. Ma már nem így van, ezzel remélem Ön is tisztában van. Hála a jó Istennek soha nem élősködtem az állam nyakán nem vártam a "sült galambot" mint az Ön kedvenc pártjába tartozó JF volt honvédelmi miniszter.
  Évtizedek óta itt lakom és fizettem a lakbért, kommunális adót, a lakásfelújításokat egy olyan lakásért ami nem a saját tulajdonom. Amit lelépésre kaphatnék az még az eddigi ráfordításaimat sem fedezné. Remélem, hogy kultúr ember lévén "waze" nélkül is ért a szavakból.”
108 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még ebben a hónapban kiderül, hány tanárt bocsátanak el

Az önkormányzatok a következő hetekben döntenek arról, hogy hány iskolát, osztályt kell egybevonni… Tovább olvasom