Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Dolgozni kell a segélyért

Negyedévenként 120 órát, vagyis havonta öt munkanapot kellene dolgozniuk a rendszeres szociális segélyért a rászoruló munkaképeseknek a kormány tervei szerint.
Az MSZP frakció kedden tartott informális ülést a "Segély helyett munka programról". Nem döntöttek semmiről, de a szocialisták egyetértettek abban, hogy nem szabad felpuhítani a szociális tárca elképzeléseit a feltételekhez kötött segélyekről. A részletszabályozást a tervek szerint a képviselőcsoport június 24-i ülésére dolgozza ki a szaktárca. A törvénytervezetről ősszel kellene döntenie a Parlamentnek ahhoz, hogy a jogszabály 2009-től működhessen.

A tervek szerint, aki visszautasítja a munkát, az először figyelmeztetést kap, utána megvonhatják a segélyt. A programhoz 10 milliárd forinttal kellene megemelni a közmunkára szánt összeget. Az elképzelésről a szocialista frakción belül is felmerültek kétségek, például, hogy összhangban van-e az alkotmánnyal.

Olvasóink írták

 • 14. Nooormális? 2008. június 06. 15:18
  „Kedves matriné!

  Amiről én írtam, azt ma Magyarországon csak azok nem látják, akik nem akarják.
  Ami a munkahelyemet illeti, ha ezek az emberek (akik segélyre, (segílykére) alapozzák az életüket) meglátnák, kétségbeesve menekülnének...”
 • 13. matriné 2008. június 06. 14:06
  „A vadkapitalizmusban nem ismerik a 8 órá munka 8 óra pihenés 8 óra szórakozásról szóló szóló dalt! Viszont hallgatni hallgatják! A birkákat meg először a kommunizmus felé terelték utána meg a kapitalizmus felé! természetesen ugyan azok és a leszármazottjaik! Arra meg vigyáztak, hogy egy-két forintért az emberek birokra menjenek és ezért még mindig inkább 12 órát vagy még annál is többet dolgoznak, mert oly hiszékenyek, hogy azt hiszi, sőt képzeli, hogy majd valamikor beérik e sok munka gyümölcse! Pedig tudni illene, hogy tisztességes munkával ebben az országban semmire sem megy a dolgozó! Viszont a spekulások, azt mondják, hogy a koldusnak is és a milliárdosnak is 24 órából áll aegy nap. Sőt mindegyiknek ott a lehetőség hogyan használja ki az idejét! Van, aki munkáért áll sorba van, aki segélyért! a Spekuláns pedig osztigatja, ami már neki már nem kell olyan apró!”
 • 12. Horton 2008. június 06. 11:02
  „Kedves, matriné!
  Én is csak 18 napot dolgozok,12 órás munkarendben,nettó 400Ft-ért. Épp elég valamire,de utána lehet számólni!!!!!!!! A hátam közepére sem kívánnék plusz embert, inkább a 216 óra,minthogy felkopjon az állam! Nem az a szégyen ha valaki dolgozik, hanem az, hogy valaki nem!”
 • 11. matriné 2008. június 06. 07:32
  „Kedves "Nooormális?"! Melyik sajtóban, vagy hivatalos helyiségekben lehet látni azokat a fotókat amit Ön lét az leírtairól? Miért nem ajánlja az Ön munkahelyére a munkanélkülieket, hogy csupán 20 napot kelljen dolgoznia? Lehetm hogy Ön nélkülözhetetlen különleges?”
 • 10. Nooormális? 2008. június 05. 19:57
  „Nekem havi 22-24 napot kell dolgoznom, hogy ezeknek a szegény rászorulóknak jusson cigarettára, alkoholra és játékgépre.”
 • 9. Rechtsradikal 2008. június 05. 16:44
  „Nevetséges!havi 5 nap? de akkor munkatáborban, és gépfegyveres kiskatonák őrizzék őket!”
 • 8. dodó 2008. június 05. 14:52
  „Mit kípzelnek magukrú ezek a köcsög gádzsók! Még hogy mink a segílyért dógozzunk? Megyünk az ombucmanhoz! Ez dickrimináció!”
 • 7. Balogh Gábor 2008. június 05. 14:44
  „Szóltam a főnökömnek , hogy mostantól én is havonta 5 napot járok be dolgozni , de kérem az egész havi béremet ! Szerintem örökre kitiltanának innen , ha leírnám , hogy milyen érdekeset mondott. . .
  Lehet , hogy ez viszonylagos haladás , de még mindig SEMMI !
  bégé”
 • 6. matriné 2008. június 05. 12:44
  „Nevetséges, hogy öt napot dolgoztat egy "munkáltató"! Az, hogy miféle munkát ád arról nem szól a fáma! Aki a földig hajbókol az, az önkormányzati irodákat takarítja porszivóval! Aki kezet is csókol a munkáltatójának annak tollseprüvel kell az irodai képeket porolni. Aki nem benfenntes az utca seprő lehet, aki morog a béréért az áshtaja az árkokat, vagy kaszálhatja a parlafüves köztereket! De akineki van az önkormányzatnál haragosa az kutyaszart szehet ötnaponta és havonta ugananszon pénzért mint aki tollseprüvel porolhat!Persze függhet pártállástól is, hogy ki és kire fog szavazni a segélyéért?
  Ha nemm képesek becsületes termelő munkát adni az embereknek a havi 176 órában, akkor minek erőlködnek, főleg ha tudják,hogy alkotmány és törvény ellenes alamizsnáért bérrabszolgaságot kialakítani!”
 • 5. Egy olvasó 2008. június 05. 11:08
  „Nagyon helyes,már sokkal hamarabb kellett volna,bár én azt az 5 napot havonta kevesellem! De már ez is haladás! :)”
 • 4. swew 2008. június 05. 10:57
  „Hát azért a havi 5 munka nap... Bár ez is haladás!”
 • 3. rvil 2008. június 05. 08:18
  „Nagyon helyes...Habár a havi 5 munkanap szerintem kevés..Vagy akkor ne vonjanak tőlem munkavállaói járulékot!!!!-2000 havonta mert nekem van állásom??Milyen dolog ez?”
 • 2. Kolompár Rómeó 2008. június 05. 08:11
  „Ezt mér nem lehetett hamarabb, évekkel korábban bevezetni? Végre egy jó, nagyon jó ötlet!!!”
 • 1. steve butabi 2008. június 05. 08:07
  „jó ötlet......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több búza terem az idén - mégis drágul a kenyér

Várhatóan jóval nagyobb lesz a búzatermés idén, mint a tavalyi volt, ennek ellenére sem a gazdák,… Tovább olvasom