Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Döntött az LB: a KEHI-jelentés nem nyilvános

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak a közigazgatás korszerűsítésével kapcsolatos jelentése nem nyilvános, mert az úgynevezett döntéselőkészítő irat - így döntött a Legfelsőbb Bíróság szerdán felülvizsgálati eljárás során abban a perben, amelyet a Társaság a Szabadságjogokért kezdeményezett a KEHI ellen.
A Fővárosi Bíróságon 2007. áprilisában kezdődött polgári perben a TASZ szerette volna megismerni a közigazgatás korszerűsítésével kapcsolatos jelentést. A KEHI jogi képviselője, Bánáti János akkor azzal érvelt, hogy a hivatal kifejezetten belső ellenőrzési szerv és tevékenysége így tipikusan döntéselőkészítő.

A Fővárosi Bíróság ezzel az érveléssel egyetértve tavaly májusban elutasította első fokon a civil szervezet keresetét. A Fővárosi Ítélőtábla 2007. novemberében megváltoztatta az első fokú ítéletet és jogerősen kimondta, hogy nyilvánosságra kell hozni a KEHI jelentését.

A Legfelsőbb Bíróság, amely felülvizsgálati eljárásban foglalkozott az üggyel, úgy látta, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentése nem önálló dokumentum, hanem tipikusan úgynevezett döntéselőkészítő irat, ami a törvény értelmében nem nyilvános.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mundruczó Kornél versenyben a cannes-i filmfesztiválon

Mundruczó Kornél új filmjét, a Deltát is beválogatták a május 14-én kezdődő cannes-i filmfesztivál… Tovább olvasom