Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Döntöttek az indítható szakokról

Döntött a közgyűlés a 2007/2008-as tanévben indítható szakmai képzésekről. A kiválasztott szakok csak kellő számú jelentkező esetén indulnak el a jövő évben. A döntést a pályaválasztási füzet könnyíti meg, melyet már eljuttattak a nyolcadikosokhoz.
A legutóbbi közgyűlésen a képviselők döntöttek a 2007/2008-as tanévben a városi középiskolákban elindítható szakmai képzésekről. – Törvényi előírás szabályozza, hogy meg kell határozni az indítható szakokat, azokat azonban csak a kellő érdeklődés esetén indítja el az intézmény – mondta el a Kisalföldnek Palotai György, az intézményfelügyeleti iroda vezetője. – A mostani döntés nem jelent több szakot az előző tanévekhez képest, de megszűnő szakképzésről sincs tudomásom. A jövő tanév előkészítését – a törvényben foglaltak szerint – már most meg kell kezdeni, ez indokolja a képzések „kiosztását” az intézmények között. Ugyanaz a szakképzés így nem indul egyszerre több intézményben.
A következő tanév előkészítéseként a szakképző iskolák felmérést készítettek arról, hogy a diákok milyen szakmát szeretnének tanulni. A felmérés adatai még nem véglegesek – hiszen a jelentkezésig és a beiratkozásig még sokan módosíthatják elképzelésüket –, de ezen adatok alapján állították össze a jövő tanév szakképzését.
Az általános iskolákból kikerülő tanulókat a Pályaválasztási füzet segítségével tájékoztatják a továbbtanulási lehetőségekről. – A füzetet az általános iskolákon keresztül már eljuttattuk a nyolcadikosokhoz, hogy idejében értesüljenek a középiskolai felvételek rendjéről – tette hozzá az irodavezető.
A Fáy szakjai: pénzügyi és számviteli ügyintéző, üzleti ügyintéző, vállalkozási ügyintéző, postai üzleti asszisztens, marketing és reklámügyintéző, kereskedelmi technikus, kereskedelmi ügyintéző, postai ügyintéző, hatósági és közigazgatási ügyintéző.
A Handler szakjai: asztalos, kőműves, ács-állványozó, épületburkoló, szobafestő-mázoló és tapétázó, fodrász, nőiruha-készítő, kozmetikus, ruhaipari technikus, faipari termelésszervező, női szabó, bútorasztalos, épületasztalos, divat- és stílustervező.
Az idegenforgalmi és vendéglátó-iskola szakjai: vendéglátó technikus, idegenforgalmi technikus, szakács, cukrász, pincér, élelmiszer- és vegyiáru-kereskedő, ruházati kereskedő, vas- és műszaki kereskedő, kultúrcikk-kereskedő, bolti eladó.
A Vas'Villa szakjai: villanyszerelő, vízvezeték- és központifűtés-szerelő, ipari elektronikai technikus, automatizálási technikus, autóelektronikai műszerész, autószerelő, géplakatos, központifűtés- és csőhálózat-szerelő, elektronikai technikus, automatikai műszerész.
A Kozmutza szakjai: bőrtárgykészítő, varrómunkás, pék, textiltermék-összeállító, lakástextil-készítő, sütőipari munkás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereséggel zártak a SMAFC kosarasai

kosárlabda Fehérvár KC–SMAFC 86–72 (18–31, 19–7, 22–20, 27–14)… Tovább olvasom