Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Dr. Kárpáti László

Vásárhelyi Pál-díjat kapott

A Fertő– Hanság és Őrségi Nemzeti Park igazgatója, dr. Kárpáti László a víz világnapja alkalmából kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Vásárhelyi Pál-díjat vehetett át Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi minisztertől.
– Még mielőtt a nemzeti park igazgatója lettem volna, évtizedeken át kutattam a Fertő tó élővilágát. Az 1980-as évektől kezdődően kezdeményeztem a vizes élőhelyek rekonstrukcióját – meséli dr. Kárpáti László.
– A Fertő– Hanság és Őrségi Nemzeti Parkban a vizesélőhely-rekonstrukciós program évtizedek óta nagy jelentőségq. A Fertő menti szikes területeken 1988–89 óta folyik ez a program, de nemcsak itt, hanem a Hanságban a Nyirkai-Hanyban, a mocsár helyén, illetve a Szigetközben is megvalósul az egykori vizes élőhelyek rekonstrukciója – mondja dr. Kárpáti László. – Az őrségi nemzeti parki területeken, a Rábán is kidolgoztak hasonló programot az ottani kollégák, amit mi is támogatunk majd – tette hozzá.
– Ez a díj, amit dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi minisztertől Hortobágy-Mátán vehettem át, nemcsak nekem szól, hanem a nemzeti park gyakorlati élővilág-védelmi tevékenységét is elismerte vele a vízügyi ágazat. A kollégáim munkája és az Észak-dunántúli Vízügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság hansági és szigetközi szakaszmérnökségével való jó kapcsolat nélkül nem tudtuk volna megvalósítani a programot. Nekik is köszönhető a Vásárhelyi Pál-díj, ami a vízügyi ágazat legmagasabb elismerése – mondta a kitüntetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.26.

Tovább olvasom