Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Drámai jóslat: 2012-ben megbukik az Orbán-kormány

"Az euró egy ország felzárkózásának inkább akadálya, mintsem eszköze" - állítja Róna Péter.
"Az euró egy ország felzárkózásának inkább akadálya, mintsem eszköze" - állítja Róna Péter. A közgazdász szerint ha nem sikerül rövid időn belül rendezni a devizahitelesek helyzetét, akkor Orbán Viktor két év múlva Gyurcsány Ferenchez hasonlóan fog megbukni.

Olvassa el az interjút!

Olvasóink írták

 • 15. szilléri 2010. május 19. 08:28
  „Mi közöm van nekem a hitelekhez?
  Kifizettem a kárpótlást!
  Konszolidáltam a bankokat !
  Lehúztak az ,,egzisztencia" hitelekkel!
  Folyamatosan fizetem a zsidó kárpótlást!
  Mast meg fizesem a lakópark lakókat és az új gépkocsikat - baromság.”
 • 14. jozko 2010. május 19. 08:09
  „13--k.elvis-: Kardcsörtetésből-látom,hallom- nincs hiány. Oszt munícióból is van elég a lódingban, "tyukodi pajtás"? Mert mi van ha a fránya labanc visszalő...nem ám akármivel...és minálunk lesz -e elég, aki sütögesse a far...akarom mondani:puskáját? Meg elég mosónő, aki mossa a sok barna véres ruhát-ja hogy a vér nem barna...meg hogy csak riasztó lövéseket hallottunk? Bocsánat a durva viccért. Tudom, hogy bátrak is vannak köztetek! Csak néha a bátorság kevés. És most -szerintem- ez a néha van...”
 • 13. k.elvis 2010. május 19. 03:32
  „Az Orbán kormány nem fog tudni megbírkózni ezzel a problémahalmazzal, amit a szoclib kormány ráhagyott.
  Csak drasztikus, radikális kormányzati lépésekkel lehetne az országot kivezetni a bajból, amit a fidesz nem akar vagy tud megtenni.Kb 2 év múlva megbuknak, ekkor jön el a Jobbik ideje, akik meg merik tenni azt amit a fidesz nem.Tudják ezt a fidesznél, ezért támadják a Jobbikot minden hozzájuk köthető médiában/hír, echo, magyar hírlap stb./.”
 • 12. jozko 2010. május 18. 23:16
  „Ez a fa.za, Tanítónéni! Holnap is ezt énekeljük? A felelősséggel, betartással kapcsolatban engedjetek meg egy hasonlatot! Az eszméletvesztés határán álló , vérző beteg sebeit el kell kötni, az alapvető életfunkciókat fenn kell tartani, és -rögtön- utána jöhet egy pontosabb diagnózis, ami az előzményekre,a már alkalmazott és szükséges gyógymódokra, és főleg idegenkezűségre utaló nyomoknál a felelősség vizsgálatára is kiterjedhet /de ez nem közvetlenül az életmentő dolga/. A magyar gazdaság kivérzett, az összeomlás határán áll-és Idegenkezűség sajnos megállapítható. A valóságban első kellene legyen az elvérzés megakadályozása, a stabilizálás és a lábadozás feltételeinek megteremtése.Ha nincsis lehetőség azonnal új forrásokat teremteni, nagyon fontos lenne a fennálló, ordító igazsságtalanságo megszüntetése, hogy a beteg egyáltalán akarjon gyógyulni! Lássa, hogy érdemes! De ha itt most a lincselés lenne az első feladat, ki fog érdemben kormányozni és mit gondol a nép: ezzel lesz munkánk, megélhetésünk! Előbb a munka, aztán a szórakozás!”
 • 11. osszeomlas 2010. május 18. 22:30
  „Megbukik, de nem az interjúban olvasható okok miatt...”
 • 10. katicca 2010. május 18. 22:28
  „Nem OV vette fel a hitelt,nem gondolom hogy ezért ő lenne a felelős!Nem kell felelőtlenül költekezni,pláne nem hitelből.”
 • 9. jozko 2010. május 18. 21:01
  „" Nem kell ármány, nem kell méreg, nem kell aljas cselszövés.." Mindenki tudja, milyen mélyen benne vagyunk.Orbán Viktor az ország miniszterelnöke /még akkor is, ha én nem szavaztam rá/. Aki nem tudja, vagy nem akarja támogetni, várjon addig a kritikákkal, aíg lesznek eredményei az országmentő próbálkozásnak. Legyőzni nem tudtam , hátba szúrni nem fogom. Az adómra számíthat. Én meg arra számítok, hogy jól sáfárkodik vele. Tapsolni csak az erdményeknek fogok. De ha legalább egy kicsit is nem tartunk össze, pár év múlva Eorópa legszegényebb nyugdjas, nyomorgó országa leszünk!Orbánnal vagy nélküle, akkor már mindegy! Ez nem jóslat-inkább pronózis- de tehetünk ellene!”
 • 8. pocokkaa 2010. május 18. 20:15
  „2. ezt a cikket már valóban megjelentették a múlt héten is, csak nem ilyen részletesen... De a hatásvadász címért elmehetnének a p..... .”
 • 7. Tapasztalt 2010. május 18. 18:58
  „hát pedig Róna Péter nem vádolható baloldali szimpátiával.....”
 • 6. maci52 2010. május 18. 18:36
  „Meg Lendvai Ildikónak 5-ös ikrei születnek Horn Gyulától!!”
 • 5. varadipal 2010. május 18. 17:12
  „Láttam már egy -két jónevű közgazdászt hűvösre kerülni. Meg hallottam már jósok végzetes jövőjéről is.
  Milyen szakon tanítják a közgázon a károgást?”
 • 4. achilleus 2010. május 18. 16:27
  „- Ön is úgy látja, hogy nem ok nélkül támadja a Fidesz a jegybank elnökét?

  - Az Orbán Viktor által felvetett offshore-lovag kérdéshez nem értek, nem vagyok az adóelkerülés szakértője. Ez erkölcsi-politikai kérdés. Szakmai szempontból a Simor-féle jegybankvezetést katasztrofálisnak tartom, s nemcsak azért, mert segédkezett az egyoldalú banki szerződésmódosítás intézményében vagy a devizahitelezés elszaladásában. Azzal, hogy megengedte a devizahitelezést, bebetonozta a forint árfolyamát, s szűkítette a mozgásterét, ráadásul feladta a monetáris politika lehetőségét. Úgy tűnik, mintha a jegybank a bankok kezére játszana, pedig a monetáris politikának nem az lenne a feladata, hogy a külföldi tőke jól érezze magát, hanem az, hogy a nemzetgazdaság számára a beruházáshoz szükséges forrásokat optimális áron biztosítsa.”
 • 3. sved 2010. május 18. 16:13
  „Dramai joslat: meg egy-ket ilyen hulyeseg, es Sulyok E. repulni fog.”
 • 2. toxi-2 2010. május 18. 15:18
  „Ahhoz képest, hogy mindenhol mai dátum szerepel a cikk kürül, én a múlt héten olvastam már. Lehet, hogy feltaláltam az időgépet???”
 • 1. bélás 2010. május 18. 15:15
  „tudtam, hogy az EU hátrány, mint előny.
  ehez nem kell közgazdásznak lenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerősítette együttműködését a Fidesz és a KDNP

Megerősítette együttműködését egy új szövetségesi szerződés aláírásával a Fidesz és a… Tovább olvasom