Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Drogbandát lepleztek le a pásztói rendőrök

Drogbandát lepleztek le nemrég a pásztói rendőrök és a házkutatások alkalmával két olyan nemzeti színű zászló is előkerült, amelyket a 2007-ben a városból ellopott 72 darabos készletből származnak.
A rendőrök Pásztón, Ecsegen és Heréden még április 17-én csaptak le a csapat tagjaira, miután egy közúti ellenőrzésen 100 darab, amfetamin tartalmú tablettával bukott le egyikük. Kiderült, hogy a csapat tagjai nem csak fogyasztották, hanem kereskedtek is a droggal, a rendőrök ugyanis az egyik helyen egy kisebb marihuána ültetvényt is lefoglaltak.

Batta Gyula, a Pásztói Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a drogfogás érdekessége, hogy az egyik gyanúsított lakásából két olyan nemzeti színű zászló is előkerült, amelyket még 2006-ban loptak el a városból. Két éve az egyik nemzeti ünnep idején ugyanis 72 darab, a közterületekre kitett zászlót loptak el. A nyomozás később lezárult, mert nem lehetett kideríteni, kik vitték el a nemzeti lobogókat. A nyomozást most újraindítják. Azt egyelőre nem tudni, milyen céljuk volt a tolvajoknak a nagy mennyiségű zászlóval.

A drogfogás kapcsán Batta Gyula közölte, hogy több településen tartottak házkutatást a rendőrök és összesen 100 droggyanús tablettát és egy kisebb marihuána kertészetet is lefoglaltak. A növendék növényeket az egyik gyanúsított balkonládákban tartotta, azzal a céllal, hogy azokat majd májusban kiülteti. Az ügynek 13 gyanúsítottja van, 12 embernél az elfogáskor alkalmazott gyorsteszt kimutatta, hogy kábítószert fogyasztottak. Egy embert vettek őrizetbe, mert kábítószeres ügyei miatt már Budapesten volt ellene eljárás. Később őt is elengedték, így mindannyian szabadlábon védekeznek.

A gyanúsítottak ellen kábítószer tartása és terjesztése miatt indult eljárás. A zászlók kapcsán még nincs gyanúsítás, mert előbb újra kell indítani a korábban már lezárt nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán tárgyalnak a tandíjról

Szerda délután tárgyal a Felsőoktatási Kerekasztal az államilag támogatott és a költségtérítéses… Tovább olvasom