Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Dulakodással végződött a Magyar Nemzeti Bizottság ülése

Dulakodásba torkollott szerdán hajnalban a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 operatív testületének ülése. Több volt Kossuth téri tüntető ugyanis részesedést követelt az adományokból összegyűlt pénzből, amit a tér kiürítése során a rendőrség lefoglalt, de a napokban visszaadott.
Az operatív testület a Batthyány-örökmécsesnél tartott kormányellenes tüntetések befejezése után, minden este 10 órától megbeszélést tart a Magyarok Házában, ahol megvitatják a napi felmerülő kérdéseket. A kedd éjszakai ülésen megjelent több volt Kossuth téri tüntető, akik szorult anyagi helyzetük miatt részesedést követeltek a téren összegyűlt adományokból.

A pénzt tartalmazó páncélszekrényt a tér kiürítése során a rendőrség lefoglalta, de a napokban visszaadta. Az ülést vezető Bene Gábor indulatosan próbálta csitítani az egyik vehemens tüntetőt, aki erre megfenyegette, majd nekiesett és dulakodni kezdtek.

Az eset után a 3-4 indulatos résztvevőt kizárták az ülésről – mondta el Gonda László, az MNB 2006 országos ügyvivője a Független Hírügynökségnek. Hozzátette: a 13 tagú operatív tanácsnak meg kell tisztulnia, ki kell zárni azokat az embereket, akikben nincs önfegyelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen csecsemőhalál – agykárosodás miatt

A hirtelen bölcsőhalál veleszületett agyi károsodás következménye lehet – utalt amerikai… Tovább olvasom