Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Duplázhat a magyar ingatlanbefektetési piac

Éves szinten 500-550 millió eurós ingatlanbefektetési forgalmat vár Magyarországon a CB Richard Ellis, a világ legnagyobb ingatlan-tanácsadó ügynöksége - mondta Borbély Gábor vezető elemző a cég első félévet értékelő sajtótájékoztatóján.
Az év első hat hónapjában már mintegy 300 millió euró értékű, elsősorban kiskereskedelmi ingatlan cserélt gazdát, az év hátralévő részében azonban a folyamatban lévő ügyleteket figyelembe véve, az irodapiacon további 200-250 millió eurónyi tranzakció várható, így a CBRE éves szinten 500-550 milió eurós befektetési forgalmat vár - mondta Borbély Gábor vezető elemző.

Magyarország befektetői megítélése javult az utóbbi időben, mindazonáltal elsősorban a piacot közvetlenül ismerő, nem csupán az újságokból tájékozódó, eddig is jelenlévő szereplők tűnhetnek fel vevőként.

Vásárlásaikat leginkább az motiválja, hogy a top befektetési célpontnak tartott Varsóban már túláraztottak az A kategóriás ingatlanok, s az ottani, kockázatosabb B kategória helyett inkább azonos kockázati besorolású, de olcsóbb, magyarországi A kategóriás kínálatból válogatnak - írja a Napi Online.

Az élénkülő befektetői érdeklődés hatására Varsóban  és Prágában új fejlesztések indulnak 2012-es átadással. Budapesten az első félévben három spekulatív irodaprojekt  -Skanska, Atenor, Office Garden 3. ütem - elkezdését jelentették be. A Skanska és az Atenor nem szorul banki finanszírozásra, az Office Garden első két fázisának sikere pedig kellő biztosítékot jelent a finanszírozónak - hangsúlyozta Borbély.

Budapesten a több mint 600 ezer négyzetméter szabad terület dacára alpiaconként az összefüggő nagy területek kínálata szűkös, ez is igazolja a spekulatív fejlesztések elindításának létjogosultságát.


Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. augusztus 10. 09:20
    „Ki fektet ma ingatlanba? Úgy van ez is spekuláció minta a valuta-hitel,amit a bankok műveltek! NEM az ügyfelek mint ahogy azt sokan tudják(?) és mi több állitják!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb uzsorást lepleztek le Borsodban

A putnoki férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2004-től 70 százalék körüli kamatra adott… Tovább olvasom