Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Durva belharc a Fideszben

Szeptember elsejei hatállyal törölték a Fidesz tagnyilvántartásából az Érden független polgármesterjelöltként induló Horváth Andrást, illetve az érdi civilek két önkormányzati képviselőjelöltjét: Schütz Istvánt és Tőkés Istvánt - közölte a Fidesz érdi elnökségének egyik tagja az MTI-vel.
A kizárás oka, hogy mindhárman a vezető kormánypárt hivatalos jelöltjei ellenében szálltak ringbe a helyhatósági választásokon a megyei jogú városban.

Donkó szerint a Fidesz alapszabályából adódó lépésről van szó, ám az egyik érintett, a Fidesz hivatalos jelöltje, T. Mészáros András (jelenlegi polgármester) ellen induló Horváth András azt mondta: mélyebb okok rejtőznek a háttérben. Hozzátette: nem kapott hivatalos értesítést a kizárásról, de ha igaz a hír, minden létező fórumon fellebbezni fog.

Az érdi Fidesz szervezet a párt központi hivatala tagnyilvántartójától kapott értesítésből szerzett tudomást a kizárásokról, melyek inkább önkizárásnak nevezhetőek, hiszen az alapszabály értelmében aki a Fidesz hivatalos jelöltjei ellen indul a választásokon, az úgymond kizárja magát a pártból - közölte Donkó.

Hozzátette: Horváth András, az érdi Fidesz szervezet volt tagja független polgármesterjelöltként indul T. Mészáros András ellen, míg a korábban a diósdi Fidesz szervezethez tartozó Schütz István és Tőkés István egy érdi civil szervezet színeiben képviselőjelöltként méreti meg magát a helyi I. és II. választási körzetben, az adott területek hivatalos fideszes jelöltjei ellenében, vagyis mindhárman megszegték a párt alapszabályát.

Horváth András az MTI megkeresésére azt mondta, hogy a helyi Fidesz soraiból már korábban kizárták, ám arról ugyanúgy nem kapott hivatalos értesítést, mint Fidesz tagsága mostani törléséről, melyről még csak nem is hallott. Hozzátette: ahhoz képest, hogy a tavaszi országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP közös, azóta parlamentbe jutott térségi jelöltjének kampányfőnökeként tevékenykedett, furcsállja az őt ért sorozatos támadásokat; az ügyek többségét jogi útra terelte. Hozzáfűzte: ha valóban megszüntették a Fidesz tagságát azért, mert független polgármesterjelöltként el mert indulni T. Mészáros András ellen, a városlakókra bízva a döntést, akkor minden lehetséges fórumon fellebbezni fog.

Horváth András elmondása szerint azt sem érti, hogy mi a baja a Fidesznek Schütz István orvossal, illetve Tőkés Istvánnal (Tőkés László bátyjával), akik a Civil Érdek, Érdi Bortermelő, Lokálpatrióta és Érdekvédelmi Egyesület színeiben önkormányzati képviselőjelöltséget vállaltak. A független polgármesterjelölt szerint kizárásuk további pikantériája, hogy míg a Diósdon szintén független képviselőjelöltként ringbe szállt két Fidesz-tagot tudomása szerint nem zárták ki a pártból, addig az érdieket igen.

Az MTI érdeklődésére Pesti Imre, a Fidesz közép-magyarországi régiós igazgatója azt mondta, hogy nem tud a három, Érden független jelöltként induló fideszes kizárásáról, de későbbi tájékoztatást ígért.

Olvasóink írták

 • 4. jozko 2010. szeptember 17. 17:15
  „Nem ezsik olyan forrón.....a narancsot!”
 • 3. pákásznák 2010. szeptember 17. 15:05
  „hát ha a narancs egyszer csak elkezd rohadni, a folyamat elsöprő lesz......”
 • 2. KolompárRómeó 2010. szeptember 17. 07:57
  „És erősödjön a maszop, tele Hagyó-, Cuslág-, Hunvald-, Veres- és egyéb görényfélékkel.”
 • 1. tótkomlósi 2010. szeptember 17. 07:34
  „Ez a fideszes nem az a fideszes.
  Ez szép.
  Remélem belülről kezd rohadni a fidesz és gyengülni fog.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt levél Orbán Viktornak

Nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke. Tovább olvasom