Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Eddig öt üzletet záratott be az ÁNTSZ

A húsvéti razzia február 21-i kezdete óta 5 üzletet zárt be és összesen 3 millió forint bírságot szabott ki az ÁNTSZ. A fővárosra, illetve Pest megyére kiterjedő ellenőrzés idáig 326 éttermet, gyorsbüfét és főzőkonyhát érintett, ezek 18 százalékában találtak valamilyen hiányosságot a szakemberek.
A "Kikelet Hadművelet" március 31-ig tart, ennek keretében a kórházi koszt minőségét is vizsgálni fogja az ÁNTSZ. A tavaly húsvéti akcióban összesen 23 millió forint értékben róttak ki bírságot, amely az összes tavalyi büntetés egyharmada volt.

A szakemberek főleg a vendéglátóhelyeken dolgozók személyi higiénéjét, az ételkészítés és raktározás körülményeit, valamint a veszélyes kémiai anyagokra vonatkozó biztonsági előírások betartását vizsgálják. Az első razziát a Józsefvárosi piacon tartották a VPOP-val közösen. Itt három üzlet ellen indítottak szabálysértési eljárást, kettőt pedig bezárattak. A Bosnyák téri piacon múlt szombaton vizsgálódott 40 ellenőr. Nyolcból öt helyen kellett helyszíni bírságot kiszabniuk az élelmiszer feldolgozásának módja, a munkaruha hiánya és higiénés problémák miatt.

Az ÁNTSZ február 21. óta összesen 47 helyszíni bírságot szabott ki a feliratok hiánya, a szakszerűtlen tárolás és a személyi higiénés problémák miatt, több mint 660 ezer forint értékben. A készételek melegítésének módja, a takarítás hiánya és a dokumentáció elhanyagolása miatt további 9 esetben szabálysértési eljárás indult - közölte Molnár Kornélia helyettes országos tisztifőorvos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A két józsefvárosi bolton kívül Budaörsön és Vácott zárattak be üzleteket. Ezek csak akkor nyithatnak ki újra, ha pótolják a hiányosságokat. A három vendéglátóhely takarítatlan és hiányosan felszerelt volt, egyikük pedig magánháztartásban készített pizzát fogralmazott, engedély nélkül.

Olvasóink írták

  • 1. waterbear. 2008. február 28. 17:26
    „Ejj, hát vége a "kikeletnek" és a Fehértói Halászcsárdához így el sem jutottak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegesen pusztulnak a halak Csanyteleken

Napok alatt több mint 150 mázsa hal pusztult el egy a Csongrád megyei Csanytelek melletti… Tovább olvasom