Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Édesapja hazavitte az elrabolt francia kislányt

Megérkezett Magyarországra hérfő délután annak az elrabolt francia kislánynak az apja, akit édesanyja tegnap Tiszabecsnél próbált meg átvinni a határon, de lebukott. A hároméves gyereket március 20-a óta keresték.
Az apa délután 16 órakor érkezett meg Nyíregyházára, ahol egyórás papírmunka után a vele érkező belügyi attaséval és egy tolmáccsal együtt átvették a kislányt, aki az éjszakát egy gyermekotthonban töltötte. Az édesapa megköszönte a magyar hatóságoknak, hogy megtalálták gyermekét. Hozzáfűzte: a kislány össze van zavarodva, hiszen tegnap még az édesanyjával volt, ma viszont ismét vele. Azt mondta, gyermekével együtt visszamegy Párizsba, de mindent meg fog tenni, hogy az anyának ne kelljen sokáig börtönben maradnia. A hároméves Elise-nek azt is megígérte, hogy hamarosan elviszi Oroszországba.

Az orosz asszonyt a tiszabecsi átkelőnél fogták el vasárnap kora délután. Mint kiderült, az anya a gyerekkel stoppal jutott el a határig, egy magyar rendszámú autó vette fel. A határátkelőnél azonban ellenőrizték mindkettőjüket, és fény derült kilétükre.

A hároméves Elise Andre-ért már régóta pereskedik a francia édesapa és az orosz származású édesanya. A kislányt Arles-ban rabolták el március 20-án, a hatóságok azóta keresték őt. Az apa mindvégig attól tartott, hogy az anya vissza akarja csempészni a gyereket Oroszországba, azonban ez már nem sikerülhet neki.

Az édesapja már hétfő délután elindult vissza Párizsba Elise-vel.

Korábban:

A tiszabecsi határátkelőnél fogták el azt az orosz asszonyt, aki volt francia élettársától rabolta el hároméves kislányát még március 20-án - erősítette meg az AFP hírügynökségnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség szóvivője hétfőn.

Fülöp Gergely az AFP-nek elmondta: az asszony vasárnap délután akart átkelni a magyar-ukrán határnál, amikor az egyik határőr a schengeni adatbázisban rákeresett az orosz nő nevére. Ekkor kiderült: az asszony nemzetközi körözés alatt áll, a 2005-ben született gyereket pedig eltűntként tartják nyilván.

A szóvivő hozzátette: az asszonyt őrizetbe vették és Nyíregyházán van, már járt nála az orosz konzul. Értesítették a kislány francia apját is, ő már úton van Magyarországra. A kislány egy gyermekotthonban várja sorsa alakulását.

A hároméves Elise Andre-ért már régóta pereskedik a francia Jean-Michel Andre és volt élettársa, az orosz Irina Belenykaja. A gyereket március 20-án rabolták el a férfitől a franciaországi Arles-ban. Az apa - akit a gyerekrablás során súlyosan összevertek - a kislány anyját azzal vádolta, hogy vissza akarja csempészni Oroszországba a gyereket.

Az orosz hatóságok közölték: értesíteni fogják a francia rendőrséget, ha a gyerek Oroszországba kerül, de hozzátették, hogy nem fogják letartóztatni az asszonyt, mivel az orosz hatóságok Belenykajának ítélték a gyereket.

Elise-t egyébként apja tavaly egy moszkvai utcáról rabolta el fényes nappal rabolta el, miután Belenykaja egyszer már Oroszországba vitte a gyereket, miután egy francia bíróság kimondta: a kislánynak az apjához kell kerülnie.

Olvasóink írták

 • 9. sziszka1 2009. április 14. 13:16
  „A nő nem lehetett valami észlény, ha nem tudta, hogy nálunk vannak a schengeni határok!!”
 • 8. jozicsenko 2009. április 14. 11:16
  „apróság:

  édesAPJA vitte haza, nem édespaja...”
 • 7. spiler 2009. április 14. 10:43
  „most a gallok dicsérhetnek minket ,nem ugy mint az egyetemen tanuló leány esetében /hány fr lapban jelent meg,hogy itt fogta meg a hatóság/ gratula a rendőreinknek”
 • 6. bespin 2009. április 14. 10:34
  „Egy kis jó pont a franciáktól Amélie után.”
 • 5. Lutetia 2009. április 13. 19:49
  „A kisány egyébként Moszkvában született. Nehéz ügy ugye: a franciák az apának, az oroszok az anyának ítélték a gyereket.
  A francia lapokban mutatják az apa fotóját is: össze-vissza van verve az arca. Amikor március 20-án vitte haza a kislányt az óvodából, akkor rátámadtak, összeverték, és elvették tőle a kislányt.”
 • 4. flexsnake 2009. április 13. 15:59
  „HA választani lehet, inkább francia legyen mint orosz.”
 • 3. zoltanz 2009. április 13. 15:49
  „Rettenetes. Se apja, se anyja, se hazája. Nemzetek szabnak a feje fölé korcs törvényeket, az édesszülék meg ráncigálják ide-oda, mint kutya a lábtörlőt. Meg kellene állni. Oda kellene figyelni. Valamiért itt van, valamit meg kell tanulnia, valamit meg kell valakiknek tanítania.”
 • 2. joy 2009. április 13. 15:37
  „Szegény kislány!”
 • 1. bambinaXX 2009. április 13. 15:16
  „durva. szegény gyerek!!! milyen az állampolgársága?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó Szilvásváradon

Bombariadó miatt ki kellett üríteni a Lovas stadiont Szilvásváradon. A bejelentés szerint az egyik… Tovább olvasom