Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Egér Úr és társai

Egér, krokodil és maci díszíti ezeket a z állatian kényelmes ülőpárnákat. A vidám sereglet megvarrása szórakozásnak sem utolsó. Alapjuk pamut, dzsörzé, vagy színes frottíranyag.

Kattintson a képre!
A szabásmintákat másolópapír segítségével nagyítsuk fel, majd másoljuk át fotókartonra és vágjuk ki. A krokodilt pamutból vagy dzsörzéből szabjuk, fogait és szemeit filcből szabjuk és vágjuk ki. Az egeret és a macit frottírból, a szemet és az orrot szintén filcből vágjuk ki. Minden részt kétszer, egy centi varrásráhagyással készítsünk el. A krokodil orrlyukait, háta díszítését és szemét csak egyszer és ráhagyás nélkül szabjuk ki. A megkötőkhöz nyolc, a párnákhoz színben illő, 25x6 centiméteres anyagcsíkot szabjunk. 

Egér és maci

A szemet és az orrot cikkcakköltéssel varrjuk az anyag színére. A karmokat, a szőrt, a háta és a farok mintáját is cikkcakköltéssel varrjuk végig. Vasaljunk melegítő közbélést a fülek, lábak, ormányok és a farok felső részének fonákjára. Az állatkák kiszabott részeit és a megkötőket színt színére fordítva fektessük egymásra, és körben egy centit ráhagyva férceljük össze. Az egyik oldalon hagyjunk nyílást a kifordításhoz! A törzset keményítsük ki, majd varrjuk össze az anyagot úgy, hogy az ormányt, a lábakat, a farkat és a megkötőket hozzáfogjuk. A varrásban hagyjunk nyílást a kifordításhoz. Fordítsuk ki a párnát, és a nyílást kézzel varrjuk össze. A füleket színt a színre ford

Kattintson a képre!
ítva cikkcakköltéssel varrjuk össze, hagyjunk egy kis nyílást, fordítsuk ki, majd a nyílást varrjuk össze, és a fület varrjuk kézzel a fejhez.

Krokodil

A szemeket és a pikkelyeket tűzzük az anyag színére, egy-egy fogat varrjunk össze egy kis ráhagyással. Varrjuk össze a pofarészt, közben fogjuk hozzá a fogakat. A hátán a mintát cikkcakköktéssel tűzzük le úgy, hogy átlátszó cérnával varrjunk öt-öt sárga fonalat az anyag színére. Végül állítsuk össze a párnát a fent leírtak szerint.             

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes vetítés a Kábítószerellenes Világnapon

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával, a Kábítószer-ellenes hét első két napján,… Tovább olvasom