Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Egy év börtön üvegdobálásért

2 évi próbaidőre felfüggesztve 1 évi börtönre ítélte csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 36 éves fiatalembert, aki szeptember 20-án este egy sörösüveget dobott a rendőrsorfal elé az Oktogonon.
A felfegyverkezve és csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt tetőfedő szakmunkás azzal védekezett a tárgyaláson, hogy testvérével való sörözgetés után "katasztrófa-turistaként" került a helyszínre. A vádlott arra is hivatkozott, ha támadó szándéka lett volna, maszkot húz. Hangsúlyozta, erősen ittasan, indulatbol dobta el a sört, de nem akarta eltalálni a rendőröket.

A bíróság az ítélet indoklásakor kiemelte, hogy a vádlott bűntetlen előéletére és részbeni beismerésére, megbánására, valamint arra való tekintettel, hogy a sörösüveg eldobása a bíróság szerint nem tekinthető felfegyverkezve történő elkövetésnek, a kiszabható maximum 5 év szabadságvesztés helyett ítélte a vádlottat 1 év felfüggesztett börtönre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért fellebbezett ellene.

Olvasóink írták

 • 3. klj_54 2008. október 04. 09:53
  „Azt a rendőrt aki az őt megtámadó vandált képtelen harcképtelenné tenni, _le_kell_szerelni_!
  Nem azért fizetem adómból a zsandárságot, hogy csak egyenruhát hordjon, hanem a közbiztonság megőrzéséért. Kevés az egy év, de nem én vagyok a bíró.”
 • 2. ramsar 2008. október 03. 09:58
  „Ez mind szép és jó. Ne dobáljunk rendőröket. Nade kérdem én: óvónőt lehet verni? Vajon miért van az az érzésem, hogy abban az esetben ejnye-bejnyénél többet nem kapnak az elkövetők? Pedig az bizony súlyosabb bűncselekmény. És a maffiásokat miért nem lehet 3 év alatt sem elítélni? Aránytalan ez így nagyon...”
 • 1. jog 2008. október 02. 19:16
  „Meg kell támadni az ítéletet a cselekmény nincs egyenes arányban az elkövetett bűntett súlyával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tucat viperát találtak a Józsefvárosi piacon

Parfümök mellett viperákat, boxereket és elektromos sokkolókat találtak a vámosok a Józsefvárosi… Tovább olvasom