Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Egy kis emberség

Mint tudjuk, országunk nehéz helyzetben van. Kevesebb pénz áll rendelkezésre a legfontosabbakra, például az egészségre. Ez a tény sajnos fájdalmas, hiszen az orvosok és ápolók nem tudják kellőképpen teljesíteni hivatásukat. Egy dologhoz nem kell pénz, anyagi támogatás: az emberséghez, a figyelmességhez, az embertársunk iránti szeretethez.

Nemrég történt, hogy egyik ismerősöm prosztatavizsgálaton jelent meg. A mai napig fájdalommal gondol a napra. Sajnos ez a vizsgálat úgy, mint sok más – például a nőgyógyászati szűrés –, amúgy is lelki teher a betegnek, főleg, ha többen nézik kiszolgáltatottságát. Az illető levetkőzött, félmeztelenül lehajolt, s miközben az orvos vizsgálta, meglátta, hogy az orvos a fiatal nővérekkel összenevetett, akik ezt az „eseményt” szemrebbenés nélkül

nézték.
Aki volt már ilyen helyzetben, az tudhatja, hogy mit érezhetett ez az ember, akit nem elég, hogy három ember bámul, nem elég az a tudat, hogy beteg, ráadásul gyámoltalanságát mások kinevetik. Hol van az az alapvető figyelmesség, hogy elfordulok, ha más meztelen? Nagy lélek kell ahhoz, hogy mások nyomorúságán ne „vigadjunk”, szórakozzunk? Kérdem én: ha az ápolószemélyzet némelyike ilyen, nagy beruházás lenne egy paraván? Ezek az etikai, emberi dolgok nem kerülnek pénzbe, csak egy kis emberségbe. De ez a „kis” emberség a legnagyobb dolog a világon. Majd rájönnek azok is erre, akik idővel esetleg a másik oldalra kerülnek.
Név és cím a szerkesztőségben

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörték Kóka János honlapját

Kóka János diplomáját megkérdőjelező fórumbejegyzésre ugrott át szombaton a gazdasági miniszter… Tovább olvasom