Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Egy madár béníthatta meg a közlekedést a Keletiben

Egy madár béníthatta meg a vasúti közlekedést a Keleti pályaudvaron csütörtökön kora reggel. A hibát ideiglenesen elhárították, a vasúti menetrend azonban teljesen csak délben vagy kora délután áll helyre.
Egy madár béníthatta meg a vasúti közlekedést a Keleti pályaudvaron csütörtökön kora reggel. A felsővezetéket tápláló rendszerbe szállhatott bele a madár, emiatt keletkett zárlat és szűnt meg a vezetékek áramellátása. A hibát ideiglenesen elhárították, a vasúti menetrend azonban teljesen csak délben vagy kora délután áll helyre.

Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a felsővezetékekben reggel hét óra körül szűnt meg az áramellátás. A szakemberek megállapították, hogy az áramellátást biztosító úgynevezett betápláló vezetékekhez egy madár szállhatott be és ez okozott zárlatot. A vezeték emiatt rászakadt a felsővezetékekre és megszűnt az áramellátás. A vonatok jelentős - egy órás - késéssel közlekedtek, a beérkező szerelvények csak Rákos, illetve Kőbánya-felső állomásig közlekedtek. Az indulni készülő vonatokat a Keletiből dízelmozdonyokkal vontatták ki. Később az áramellátást ideiglenesen egy másik irányból megoldották, ezzel reggel háromnegyed kilenc előtt végeztek. A kora reggeli, elővárosi közlekedés azonban szinte teljesen összeomlott.

A vonatok már járnak, de folyamatosan csökkenő késések mellett csak délre, vagy kora délutánra áll helyre a menetrend. A meghibásodott vezetékszakaszt várhatóan az éjjeli órákban, a vonatmentes időszakban javítják meg véglegesen. Az ideiglenes megoldás azonban addig is szolgáltat áramot a pályaudvar felsővezetékeibe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy emberre is rátámadtak a kóbor kutyák Velencén

Le kellett lőni két kóbor kutyát szerdán a Fejér megyei Velencén, mert négy emberre is rátámadtak. Tovább olvasom