Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Egy napra érdekes Magyarország

Tavaly 38,3 millió külföldi látogató érkezett hazánkba, akik összesen 100 millió napot töltöttek el Magyarországon, ami 6 százalékos növekedés az azt megelőző évhez képest – olvasható ki a KSH legfrissebb összegzéséből.
Tavaly 38,3 millió külföldi látogató érkezett hazánkba, akik összesen 100 millió napot töltöttek el Magyarországon, ami 6 százalékos növekedés az azt megelőző évhez képest – olvasható ki a KSH legfrissebb összegzéséből. Némileg szomorú ugyanakkor, hogy a látogatók háromnegyedét, 29,1 millió főt az egy napra érkezők adták, ami egyébként 11 százalékos növekedés. Az egy napra érkezők közül 15,3 millió fő volt a kirándulók és 13,6 millió a tranzitutasok száma. A szomszédos országok közül Románia és Szerbia állampolgárai voltak a legfőbb tranzitutasok, ők tették ki az átutazók közel 50 százalékát.

Akik több napra tisztelték meg hazánkat, azok átlagos tartózkodási ideje 7,7 nap volt tavaly. Az általuk eltöltött összes idő kismértékben, 4 százalékkal nőtt. A külföldi látogatók 958 milliárd, a turisztikai célból utazók 670 milliárd forintot költöttek hazánkban az elmúlt évben.
2006-ban a magyar állampolgárok 17 millió alkalommal utaztak külföldre.
Kismértékben csökkent az egynapos utazások száma (2 százalék), míg a többnapos látogatások esetében nagyobb, 14 százalékos visszaesés tapasztalható. A lakosság 61 millió napot töltött el külföldön, ennek 17 százalékát egy-, 83 százalékát többnapos látogatásokon. A többnapos utazásoknál a lakosság külföldi átlagos tartózkodási ideje 8,4 nap volt. 2006-ban a külföldre látogatók csaknem 558 milliárd forintot költöttek el utazásaikhoz kapcsolódóan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marx nélkül Károly

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom