Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Egy negyeddel meccset veszítettek

kosárlabda TEO Vilnius 65 MKB-Sopron Euroleasing 60 (15–16, 23–9, 9–9, 18–26)

Vilnius, Euroliga női mérkőzés, 150 néző. V.: Latisevs (lett), Kittlerová (cseh).


VALUZYTE 17, Douglas 7, Bilmbaite 3/3, STREIMIKYTE 20, HOFFMAN 13/3. Cs.: Leucsanka, Valentiene 5/3. Edző: Algirdas Paulauskas.
Németh, Honti 8, Horváth Zsuzsa 9/3, Cserny 2, MATOVIC 14. Cs.: BRANZOVA 12/6, Kocsis 2, Károlyi, GORBUNOVA 13, Horváth Zsófia. Edző: Székely Norbert.
Hoffmann duplájára Horváth Zsuzsa triplával válaszolt, ám ez nem nyugtatta meg a soproniakat. A folytatásban lámpalázban játszottak a hazaiak, s ezt a Vilnius Streimikyte vezérletével egy 6–0-ás rohammal büntette. Ezt követően három percet pihenhetett a jegyzőkönyv vezetője, ennyi ideig nem esett kosár. A negyed hajrája a soproniaké volt, Matovic lévén kezdte meg a felzárkózást a Sopron, amely oly jól sikerült, hogy a negyed utolsó pillanatában Kocsis révén fordítania is sikerült.
A második szakaszt is megilletődötten kezdte Székely Norbert együttese, ekkor egy 9–0-ás rohamot „vezetett elő” a Vilnius. Székely Norbert időt kért és cserékkel próbálta felrázni csapatát. Hosszú idő után Horváth Zsuzsa szerezte a negyed első soproni kosarát, ám a büntetőket is rosszul dobták a soproniak, így a különbség tíz pontra nőtt. Hiába dobott triplát Branzova, a félidő végén Bilmbaite hármasával majd Valuzyte kosarával tovább nőtt a különbség.
A második játékrész elején állandósult a hazaiak 10–15 pont közötti vezetése. Kevés volt a kosár, ám hatalmas a küzdelem. Mindkét csapat kitűnően védekezett, ám ezzel nem sokra mentek Székely Norbert tanítványai, mivel képtelenek voltak közelebb kerülni ellenfelükhöz. A zárószakasz elején a soproniak Matovic és Gorbunova találataival megindították a hosszú hajrát. Ezt követően Branzova percei következtek, egy duplát, majd egy triplát helyezett el a litvánok kosarába, egy 10–0-ás rohammal három pontra zárkózott föl. A lendületet Streimikyte törte meg büntetőkkel, ám Matovic nem lankadt, találataival bő négy perccel a befejezés előtt az MKB utolérte ellenfelét. Nem sokkal ezután a felzárkózásban főszerepet játszó Branzova kipontozódott. Felváltva estek a kosarak, kiélezett volt a végjáték. Előbb Hoffmann, majd az utolsó percben kétpontos vilniusi vezetésnél Matovic is kipontozódott. A litvánok az első büntetőt bedobták, a második után azonban visszaszerezték a lepattanót és kosarat dobtak – innen már nem volt visszaút! A soproniak a második negyedben nagyon elengedték ellenfelüket és bár a zárószakaszban bizonyították, hogy van tartásuk, a tetemes hátrány ledolgozása túl sokat kivett belőlük, így a végjáték a vilniusiaké volt.

Székely Norbert:

– Az első félidőben puhán, fegyelmezetlenül játszottunk. Szünet után a letámadásunkkal és agresszív védekezésünkkel sikerült átvennünk a játék irányítását, és mi diktáltuk a tempót. A végjátékban azonban a hazai pálya, a szerencse és egy kicsit a játékvezetés ellenfelünk javára döntött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonykodik karácsony közeledtével?

Tovább olvasom