Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Egyedülálló lehetőség a fiatalok számára

Kajak-kenu

A magyar kajak-kenu nagy hagyományokkal rendelkezik az utánpótlás-nevelés tekintetében, hiszen nyaranta több mint 1900 igazolt fiatal versenyző vesz részt a honi szövetség által rendezett országos bajnokságokon. Emellett pedig rengeteg azok száma is, akik nem versenyszerqen qzik a sportágat.


A jövőben egy új lehetőség is nyílik az utánpótlás számára, hiszen a napokban bemutatták az első mini kajak négyes hajót, amelyet kifejezetten a fiatalok részére terveztek. Az új hajót azzal a céllal fejlesztette ki a gyártó, hogy az utánpótláskorú kajakosok testalkatuknak megfelelő sporteszközt használjanak. Ez a hajó a felnőttekéhez képest jóval könnyebb és kisebb is, ami megkönnyíti a tökéletes technika elsajátítását.
A gyártó cég vezetőjének, Hody Kálmánnak már több helyről is jelezték az új hajó megépítésének szükségszerqségét, ezért is vállalkozott arra, hogy a felnőttekéhez hasonló négyszemélyes kajakot tervezzen. A jó időnek köszönhetően a hajót már ki is próbálták, és a szakemberek pozitív véleménnyel nyilatkoztak róla.
Angyal Zoltán szövetségi kapitány szerint ez az új mini kajak négyes szakmai szempontból is sokat nyújthat a fiataloknak, valamint edzőiknek. Hamarabb kiderülhet egy fiatal kajakosról, mennyire alkalmas a csapathajó-evezésre, és pontosan melyik hely az, amely megfelel a saját stílusának, erejének.
Ez idáig a felnőtt kajak négyes hajókban versenyeztek a gyerekek, amely nem adott pontos képet az előbb felsorolt szempontokról. Lehet, hogy a jövőben még erősebb magyar kajak négyes egységek állnak majd rajthoz, hiszen az új sportszerrel már gyermekkorban elkezdődhet a speciális felkészülés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve nem volt az MDF-nek ilyen magas támogatottsága

Tíz éve nem volt ennyi támogatója a közvélemény-kutatók szerint a Magyar Demokratikus Fórumnak, mint… Tovább olvasom