Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Egyedülállók, reszkessetek?

Az ajánlat több volt, mint megnyerő, ráadásul bűbájos női hang csacsogta el. „Egy kellemes hétvége a családdal..."
Az ajánlat több volt, mint megnyerő, ráadásul bűbájos női hang csacsogta el. „Egy kellemes hétvége a családdal..." – kezdte a hangtúrát a hölgy, s kivételesen még a hívást fogadó egyedülállósága sem jelentett akadályt. „Gyerekek? Ugyan! A gyerekek kifejezetten jó, ha jönnek!" – harsogta a vonal túlsó végén. Két nap egy éjszaka alig tízezerért, s cserébe csupán egy másfél órás előadást kell meghallgatni.

Osztottam, szoroztam, mire kiderült: badarság lenne nem elfogadni a szíves invitálást. Útiköltséggel, a befizetéssel együtt ugyan nem kevés summa, de hát valamit valamiért. A tényleges előadás témája és végkifejlete ekkor még titkot rejtett.

Az út hosszúnak tűnt. A kisebbik gyerek hányt, emiatt többszöri kényszerpihenőt kellett beiktatnunk. A zacskók elfogytak, mire odaértünk. A hideg zuhany mégis csak ezután következett. A recepciós ugyanis a félig elkészült hotel fogadószintjén kérdőre vont: hol hagytam a férjem?

Megszeppenve közöltem családi állapotomat, mármint hogy tizenöt éve elváltam, s hogy ezt korábban az ajánlatot tévő telefonos közvetítővel is közöltem. A hosszú körmű, sárgára festett hajú, fiatal lány nem tágított: márpedig pár nélkül nincs hétvége, nincs előadás, így ajánlat sincs.
Összeomlottam. Először ténylegesen egy közeli fotelba huppantam, majd higgadtan végiggondoltam a szóba jöhető következményeket. Azután panaszkönyvet, annak hiányában pedig üzletvezetőt kértem. Halkan, patália nélkül. Jó félórányi várakozást követően a főnök előkerült, s mint kiderült, a telefonban feltehetően félretájékoztatás történt. A hibát elismerték. Egy éjszakát maradhattunk, ez a szállásdíjba belefért. Kárpótlásul a reggelinket viszont az üzletvezető állta. A titokra, mármint az előadás témájára is gyorsan fény derült: örökölhető üdülési jogokat árultak jó pénzért, jó helyen. Már csak dafke végighallgattam. Addig a gyerekek a hotel játszóházában múlatták az időt. Hazafelé egy családias pizzériában a legnagyobb pizzát rendeltük, a maradékot

becsomagoltattuk. Azóta belülről mosolygok magamon meg a velünk történteken. Végül is: megoldottuk a helyzetet. A gyerekeknek lett egy jó hétvégéjük, a pénz sem veszett el, meg aztán megtudtuk, mennyibe is kerül egy ilyen üdülési jog, no és egy hotelben eltöltött szuper hétvége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy győzelem

Labdarúgás Bonyhád–Fészek Csempebolt Győr Kunsziget 0–4 (0–3)

NB… Tovább olvasom