Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Egyelőre kérdéses, mikor bontják a turulszobrot

Egyelőre kérdéses, pontosan mikor bontják le a főváros XII. kerületében engedély nélkül felállított turulszobrot - írja a Népszabadság.
Az önkormányzat a Fővárosi Bírósághoz fordult ugyanis az ügyben. Korábban a bontásról szóló bírói döntés ellenére az I. kerület jegyzője megadta a fennmaradási engedélyt a szoborra, ezt azonban később másodfokon a közigazgatási hivatal megsemmisítette. A hegyvidéki önkormányzat most azt szeretné elérni, hogy a bíróság hagyja jóvá a fennmaradási engedélyt.A Népszava a turulszobor kapcsán arról ír, hogy a bíróság ítélkezési szünet alatt is soron kívül dönt ilyen ügyekben. Az persze kérdéses, hogy hoznak-e a korábbi döntéssel ellentétes határozatot. Közben a Jobbik "turulvédő akciócsoportjának" vezetője azt mondta: ha kell, akár ezer embert is mozgósítani tudnak, hogy élőlánccal akadályozzák meg a bontást. Novák Előd azután beszélt erről, hogy a bontás végrehajtásával megbízott IX. kerületi jegyző közölte: szükség esetén karhatalmi erővel is érvényt szerez a bontásról szóló jogerős bírósági döntésnek.

Olvasóink írták

 • 8. SP 2008. július 17. 16:16
  „Ennek a szobornak van legalább esztétikai értéke.
  A bontást a sok ezer gnom, belemagyarázott "műalkotásnál" kellene kezdeni -és még néhány nemzeti jelképet telepíteni.
  Sztalin, Lenin, Marx stb. kép, asztali és monumentális szobor az már volt elég. Pihentető, megnyutató a változás.”
 • 7. kiri01 2008. július 17. 12:32
  „Ezért még én is felutaznék, megakadályozandó a lebontást.
  Ez túl megy minden határon.”
 • 6. mai 2008. július 17. 10:35
  „Kedves 5. Hozzászóló, kritikáját elfogadom amiatt, hogy rosszul fogalmaztam a Tocsik per felemlegetése kapcsán. Arra kívántam utalni, hogy nem kell elsietni a bontást. Azért sem, mert az emlékmű fennmaradása anyagi hátrányt senkinek nem okoz.”
 • 5. klj_54 2008. július 17. 09:16
  „4. hozzászólás mai 2008.07.17 08:47

  A szobor ügyét nem lehet összehasonlítani a Tocsik üggyel.
  Tocsikot megkeresték, aláírtak vele egy szerződést. Innentől kezdve jogi értelemben nem Mártika a hunyó! Az a bűnös aki a szerződéssel "megkínálta". Nem mellesleg, amíg Tocsik adózik a jövedelemből, parasztvakítás a "közerkölcsöt sértő" jövedelem!
  Emberek! Itt is, mint oly soxor semmi másról nincs szó, mint a valódi problémákról való figyelem elterelésről!”
 • 4. mai 2008. július 17. 08:47
  „Más internetes források anyagaiból van ismeretem arról, hogy esztétikailag, építészetileg, stb. nincs kifogás az emlékmű ellen. Következésképpen meggondolandó a mindenre ráhúzható "jogállamiság" mindenek felett állása. Milyen jól eltököl a jog a Tocsik üggyel, hogy mást se soroljak.”
 • 3. egy magyar 2008. július 17. 08:17
  „gusztustalan banda. Egy ősi magyar jelképet lebontanak, közben meg a cionista vezetés azt sem tudja hogy hajoljon meg még jobban a zsidó állam előtt. A holkamuszt miatt meg már mennyi bocsánat kérés volt és van is folyamatosan. az összes politikus a dunába illetve a tiszába löném ,mert mind hazaáruló:::::aki a turult meggyalázza hazaáruló, aki hozzá mer érni rossz szándékkal hazaáruló...”
 • 2. klj_54 2008. július 17. 08:06
  „Itt és most a "Jogállamiságról" van szó!
  Ha egy magánember engedély nélkül épít, lebontatják. No, most jött el az amikor az állam önmagán keresztül bizonyíthatja jogkövető magatartását.
  Felesleges ide bármi egyéb emocionális dolgot belekeverni, ami a valódi gondtól eltereli a figyelmet!”
 • 1. mai 2008. július 17. 07:22
  „Már elnézést kérek, de a románok most jót nevetnek rajtunk. Miközben ők hittel és hévvel ragaszkodnak a Dákó-Román eredetükhöz, aközben mi ütjük-verjük, lebontatni akarjuk nemzeti eredet legendánk érzelmi megtestesítőjét, a turul szobrot. Önmagunkkal szemben útálható nemzet vagyunk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlagfűmentesítés: több pénz, hatékonyabb eszközök

Idén 860 millió forintot költhet a Parlagfűmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottság a parlagfű… Tovább olvasom