Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Egyelőre nem lesz szembesítés Bombagyár-ügyben

A rendőrség értelmetlennek tartja szembesíteni Tomcatet és a "csepeli bombagyár" néven elhíresült ügy fiatal tanúját, aki egy hangfelvételen korábban azt állította, a nyomozás vezetője megfenyegette őt.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) erről írásban értesítette Tomcat ügyvédjét, aki panasszal élt a határozat ellen. Futó Barnabás ügyvéd a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szembesítés azért lenne fontos, mert ha a fiatalember elmondja rendőrök előtt is, amit a hangfelvételen, akkor vádemelésig sem jutna az ügy.

A csepeli bombagyár néven elhíresült ügy még tavaly májusban indult. Egy házkutatáskor a rendőrök olyan eszközöket találtak, amikről arra következtettek, hogy Tomcat - a szélsőséges nézeteiről ismert internetes naplóíró - és társai robbantásokkal akarnak megzavarni tömegrendezvényeket. Nemrég újra kihallgatták Tomcatet, aki akkor bemutatott egy hangfelvételt, amin az ellene tanúskodó fiatalember azt mondja, azért vallott, mert a nyomozás vezetője megfenyegette.

Futó Barnabás a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szerették volna, ha a rendőrség szembesíti Tomcatet és a most 17 éves fiatalembert, de kérésüket elutasította a BRFK. Ez ellen panasszal éltek. Ha másodfokon elrendelik a szembesítést, az az ügy végét is jelentheti, mert kiderülhet, hogy a tanút befolyásolta a rendőrség.

A bombagyár ügyében a nyomozás egyébként hivatalosan májusban érne véget.

A rendőrség korábban azt nyilatkozta az esetről, hogy a nyomozás vezetője nem fenyegetett meg senkit, a blogger nem mond igazat.

Olvasóink írták

  • 1. joy 2008. március 03. 22:53
    „Mint oly soxor bizonyos körökből, most is fordított az igazság:
    Tomcat készítette fenyegetéssel a hangfelvételt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepték a Magyar Gárdát a romák Pétervásárán

Legalább kétszáz roma emberrel találta szemben magát öt magyar gárdista Pétervásárán, de… Tovább olvasom