Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Egyeztetéseket kezdeményez az MSZP

A következő hetekben három egyeztetést is kezdeményez az MSZP: az SZDSZ-szel, a gazdasági élet szereplőivel, a szakszervezetekkel és a munkáltatókkal.
Egyrészt Gyurcsány Ferenc ül le tárgyalni az SZDSZ-szel, másrészt Bajnai Gordon és Veres János közösen a gazdasági élet szereplőivel, valamint Szűcs Erika a szakszervezetekkel és a munkáltatókkal kezdeményez megbeszélést. Mindhárom egyeztetés témája a következő két év feladatai - jelentette ki a kormányszóvivő a keddi MSZP-frakcióülés szünetében.

Daróczi Dávid elmondta: Gyurcsány Ferenc már előzetesen tárgyalt Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökével a volt koalíciós partnerek közti egyeztetésről. A kormányszóvivő hozzátette: a tárgyalásokon először a két párt programja kerül terítékre, majd ezután egyeztetnek arról, hogy milyen formában tudja az SZDSZ támogatni a kormánypárt terveit. Csak ezek után kerülhetnek szóba a személyi kérdések - válaszolta Daróczi Dávid arra a kérdésre, hogy szó lesz-e a megbeszéléseken Gyurcsány Ferenc miniszterelnök esetleges távozásáról.

Az MSZP frakciójának keddi ülését egyébként a kormányfő egyórás előadása nyitotta. Ebben a miniszterelnök a múlt heti dobogókői szocialista-csúcson elhangzottakat ismertette a képviselőkkel. Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy szerinte a kormány teljesítette az első két évre kitűzött célokat és egyensúlyi pályára állította a költségvetést, hiszen 2009-re 3 százalék lehet az államháztartás hiánya. A kormányfő szerint ezért a következő két évben inkább a fejlesztések és beruházások ösztönzésére kell fordítani a hangsúlyt, mindezt azonban a szociális ellátás színvonalának megtartásával.

Daróczi Dávid elmondta: éppen ezért kezdeményez Veres János pénzügyminiszter és Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelős miniszter tárgyalásokat a gazdasági élet szereplőivel a következő két év gazdasági lehetőségeiről.

Másrészt pedig Szűcs Erika is asztalhoz ül a társadalmi partnerekkel - a munkáltatók és a munkavállalók képviselőivel - a 2010-ig terjedő időszak teendőiről.

A kormányszóvivő leszögezte: a kormány elkötelezett a munkára rakódó terhek csökkentése mellett. Daróczi Dávid ugyanakkor hangsúlyozta: egyelőre konkrétumokról nem esik szó az MSZP-n belül sem, a feladat az, hogy a parlament őszi ülésszakának kezdetére elkészüljenek a tervezett törvénymódosítások.

Olvasóink írták

  • 3. Trainman 2008. június 17. 23:46
    „A kutyafáját!De jót hánytam!”
  • 2. akutyafáját 2008. június 17. 20:03
    „trainman,ki tart vissza..?”
  • 1. trainman 2008. június 17. 14:20
    „Úristen!Ez hányinger!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassú növekedési pályán marad a magyar gazdaság

A magyar bruttó hazai össztermék (GDP) az első negyedévi lassú, 1,7 százalékos növekedése után az év… Tovább olvasom