Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Egyeztetést kezdeményez az OCÖ a félkatonai szervezetekről

Ötpárti egyeztetésre hívja a parlamenti pártok vezetőit az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) az általuk sürgetett, félkatonai szervezeteket betiltó törvény kapcsán. Erről hétfőn értesítették a pártokat, kedden délelőttig még nem érkezett visszajelzés - mondta el a Független Hírügynökségnek Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke.
Az OCÖ a "bakancsos, menetelős szervezetek betiltása és ezáltal a félelemmentes életet szavatoló törvénykezés elfogadása érdekében" hívja ötpárti egyeztetésre csütörtökre a parlamenti pártok elnökeit.

A romák azt szeretnék elérni - és ezt tekintenék a csütörtöki vita alapjának -, hogy törvényi szabályozással tiltsák meg politikai és társadalmi szervezetek számára egyenruha, egyenruha-részletek, vagy egyéb katonai jellegű elemek használatát, illetve fegyveres testületekre jellemző szervezettségi, ruházkodási, köszönési és magatartási minták alkalmazását. Tiltsák meg a politikai pártok számára az ilyen, félkatonai szervezetek létrehozását és támogatását, illetve törvényi szabályozással akadályozzák meg azt, hogy egy jogerősen betiltott és feloszlatott szervezet más néven alakuljon újjá.

Az egyeztetést azért tartják fontosnak, hogy egy ilyen szellemű új törvény elfogadásához az esetlegesen szükséges kétharmados támogatottság biztosított legyen.

Az OCÖ korábban már aláírásgyűjtést kezdeményezett a törvény megalkotása érdekében: az összegyűlt 68 ezer szignót március 6-án adták át Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Szili Katalin házelnöknek.

Olvasóink írták

 • 9. hévalaki 2008. április 17. 19:30
  „2-eske ,
  --össze-vissza zagyválsz mindent.--
  @ --az állami gondozottakért fizet az állam, de jóval kevesebbet, mint
  amit írsz ..---- a neten megtalálod----
  @-- az örökbefogadottakért semmit, hiszen saját gyereknek van miősítve.
  ----jobban tennéd...vazze.. ha előbb tájékozódnál aztán hablatyolnál--
  # javaslom: ha szerinted így megfizetik ,nevelj te is fel egy párat #”
 • 8. Kapuvári 2008. április 16. 19:41
  „ÁLLITSÁK MEG A CIGÁNYBŰNÖZÉS TERJEDÉSÉT!SZÜNTESSÉK MEG A SEGÉLYEK KIFIZETÉSÉT AZOKNAK,AKIK NEM DOLGOZNAK,NEM TANULNAK!ÁLLÍTSÁK VISSZA A HALÁLBÜNTETÉST!KÖTELEZZENEK MINDEN CIGÁNYT A TANULÁSRA!TÖBB JOGOT ÉS FEGYVERT A TANÁROK KEZÉBE!AKI NEM AKAR DOLGOZNI,TANULNI ÉS CIGÁNY KÜLÖNÍTSÉK EL EGY KÜLÖN VÁROSBA 6MÉTERES BETONKERÍTÉSSEL!TELJES KATONAI SZERVEZETET FELÁLLÍTANI A MAGYAROK VÉDELMÉRE!”
 • 7. péter g. 2008. április 16. 10:45
  „Feri!
  1.: a cigányvezetők szerint 1,5-2,0 millió; becsült adatok szerint 0,8-1,0 millió. 2.: a 8 év alattiak 45%-a cigány. 3.: 2005 évi statisztika szerint 19500 cigánynak volt vmilyen munkaviszonya hosszabb-rövidebb ideg beleértve a közmunkát is.4.: az éves segélyeik összesen kb 1000 milliárdba kerülnek az adófizetőknek ( egyéb költségek kb kétszeresét teszik: károkozás, eljárási klts-ek,nevelőotthonok, bünt.végrehajtás, nem fizetett közüzemi díjak-itt tudni kell: segélyből tilos levonni, tehát semmiért nem fizetnek, csak rombolnak, majd újat követelnek stb. A Szegeden bejelentett összes! cigány segélyezett! 5.: a felnőtt cigányok több mint 60%-a rokkantnyugdíjas anélkül, hogy valaha lett volna munkaviszonya v járulékfizetése.
  Forrás: kurucinfo - cigánybűnözés”
 • 6. Kolompár Rómeó 2008. április 16. 09:17
  „Kedves OCÖ!

  Egyeztessetek másról! Idióta kretének! Veletek van a baj!

  Még majd az én anyámat, hogy élősködtök rajtunk! Mi? Meg fizessek még több adót, hogy nektek jusson, mi?

  Hát a nagy lószaft!”
 • 5. csingiz 2008. április 15. 21:35
  „Mondjon már valaki egyetlenegy, Magyarországon működő félkatonai szervezetet is....”
 • 4. Feri 2008. április 15. 20:10
  „Kiváncsi lennék a magyarországi cigány kisebbség tényleges lélekszámára, a 18 év alatti számukra. Kiváncsi lennék, hogy az említett kisebbség hány százaléka dolgozik, hány százaléka kap rendszeres szociális segélyt! Az is érdekelne, hogy részükre mennyi segélyt folyósítanak rendszeresen és alkalmanként, mennyibe kerül ez nekünk tisztességesen dolgozó nem kisebbségnek!
  Az is érdeklődéssel tölt el, hogy a Kolompárék legnagyobbika mit tesz a cigány bűnözés visszaszorításáért és a testvérei munkához juttatása érdekében! Ha valaki tudja ezekre a választ, kérem adja meg a hozzáférési helyét! Köszönöm!”
 • 3. nemkiváncsi 2008. április 15. 13:56
  „Nos itt megkérdezném, hogy a városi pletykára alapozva nem mennek ki a tisztelt felügyelők? Nem tudják az iskolában ezeket a dolgokat? Mire való az ember?
  Nem figyelünk egymásra! Sajnos!”
 • 2. Nooormális? 2008. április 15. 13:45
  „Félkatonai Kolompár Orbán és más magyarellenes rasszista, liberális seggfejek nénikéje.
  Ezt kommentálja kolompár és parazita bandája!

  Megélhetési fortélyok

  Napokban hallottam, hogy egyes településeken élő kisebbség, megélhetési szándékból a következő trükkel húzza ki az adófizető állampolgárok keservesen megkeresett és befizetett adójából származó pénzt az állam zsebéből.

  Adott egy familiárisan hiperpegmentált pár. Egyik sem dolgozik, segélyből élnek. Az asszony 5 év alatt szül 5 gyereket, akiket megélhetési problémákra hivatkozva állami gondozásba adnak. A hatóság kimegy, nyomor, kosz, szegénység - elveszik tőlük a gyerekeket.

  Pár hónappal ezután, jelentkezik a hatóságnál a keresztapa, testvér vagy rokon (hiszen mindenki rokon), hogy szívesen nevelné tovább a "szerencsétlen" sorsú család gyerekeit. A hatóság örömmel megszabadul az állami gondozásban lévő gyerekektől és örül, ha valaki gondozásba veszi őket. Sőt fizet is a gondozóknak. Fizetést. Erre megy ki a játék. Az örökbefogadó szülő kiveszi a gyerekeket.

  A gyerekeket nem hivatalosan visszaviszik az eredeti családhoz, hiszen rokonok, miért ne lehetnének ott. És ott tovább élnek, mintha mi sem történt volna. A nevelőszülőknek gyermekenként nettó 80.000 Ft-ot fizet ki az állam. Van olyan család, ahol öt ilyen gyereket nevelnek. Az nettó 400.000 Ft plusz a családi pótlék meg a segély. A pénzen szépen megosztozik a "család" és mindenki jól megél és röhög a markában. Jut pénz kocsmára, játékgépre, csavargásra, BMW-re. Hülyék lennének dolgozni. Nem baj mi megkeressük az árát, hiszen most is dolgozol vagy nem?

  Ez a szomorú magyar valóság...”
 • 1. félős 2008. április 15. 13:31
  „"bakancsos, menetelős szervezetek betiltása és ezáltal a félelemmentes életet szavatoló törvénykezés elfogadása érdekében"

  Én nem tőlük félek, lehet, hogy bennem van a hiba ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF és az SZDSZ is elutasítja az internetadót

Az MDF szerint bár a szabad demokraták folyamatosan adócsökkentéssel kampányolnak, amikor lehetőség… Tovább olvasom