Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Egymással pofoztatták a letartóztatottakat

Négy kecskeméti fegyőr ellen indult nyomozás hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt, mert arra kényszerítettek letartóztatottakat, hogy egymást pofozzák meg a börtön folyosóján.
Még októberben öt fiatal került rablás gyanúja miatt a letartóztatottként a kecskeméti börtönbe. A befogadási eljárás során az őrök a folyóson egymással szembeállították az őrizeteseket, majd arra kényszeríttették őket, hogy pofozzák meg társukat - közölte Lele András, a Szegedi Katonai Ügyészség helyettes vezetője. Ha nem volt elég nagy a pofon, az őr megmutatta, hogy szerinte mekkorát kellett volna adni.

Az eset híre eljutott a börtönparancsnokhoz, aki a belső vizsgálatot követően feljelentést tett a Szegedi Katonai Ügyészségnél - közölte Lele András.

Az ügyben érintett négy fegyőr ellen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt indult eljárás. A gyanúsítás tényét közölték a börtönőrökkel, ők azonban éltek a vallomástétel megtagadásának jogával - tudatta az alezredes.

Az ügyész elmondta, az eset kapcsán elképzelhető, hogy a börtön más alkalmazottai ellen - akik intézkedhettek volna, ám nem tették ezt meg - szintén eljárás indul. Az ügyészség jelenleg tanúkat kutat fel, és dolgozik a tényállás pontos megállapításán - közölte Lele András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az omegás Benkő Lászlóval készül első CD-je

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom