Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Egymilliárdos állami bevételkiesés a hamis termékek miatt

Felmérések szerint a dohánytermékek ötöde, az illatszerek fele, a hanghordozók hetven százaléka hamisítvány - mondta el a Magyar Nemzetnek a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke.
Bendzsel Miklós arra is felhívta a figyelmet, hogy becslések szerint tavaly csaknem egymilliárd forint volt a jogellenesen előállított termékek kereskedelme miatt elmaradt adó- és járulékbevétel, továbbá az ezen árucikkek által okozott kár együttes nagysága. A hamisított termékek nemcsak az állam bevételeit kurtítják meg, hanem a fogyasztókat és az eredeti árucikkek előállítóit is. A másolatok rosszabb mniőségűek, rövidebb élettartalmúak, és nem ritkán egészségre is ártalmasak. Az Európai Unió a feketegazdaság miatt kieső különböző bevételek nagyságáról készített felmérése szerint a filmipari veszteséglistán Magyarország a negyedik. Hazánkat Franciaország, Spanyolország és Nagy-Britannia előzi meg - jegyezte meg az elnök.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. április 21. 09:00
    „No, ha ennyire jól tudják, hogy kik az adócsalók akkor biztos bejelentették az "illetékes elvtársaknak"! Vagy ép ez volt a baj azért nem közölték, hogy kiket és mennyira büntettek meg? No és az elvtársak míg hatralmon vannak addig tesznek is valamit, hogy az állami kassza ne károsodjon e miatt?”
  • 1. Clo 2008. április 21. 07:56
    „talán elgondolkodhatnának a hivatalban, hogy nem mindenki él havi 4-500.000 ftos jövedelemböl, és akinek csak mininmálbér a fizetése nem nagyon engedheti meg maának az 1000-1500 ftos mozijegytet, a 4-5000 ftos dvdket és cdket.
    Az illatszerek...csak egy pléda:
    A kárászon sétálgatva egy fiatal lány a kezembe nyomott egy illatmintával ellátott promócios kis füzetet. Ámítóan jó illat volt. Gyorsan beszaladtunk az ott található ilatszerboltba és megkérdeztük mennyibe is kerülne egy üveggel ebből a parfümből. Nos, röpke 18.000 ft -50 ml :S”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudnak mit kezdeni a rendszámüzlettel

Nem lehet mit kezdeni azokkal a magyar autósokkal, akik a regisztrációs adó és a súlyadó befizetését… Tovább olvasom