Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Egyre népszerűbbek a horvátországi ingatlanok

Az elmúlt években több tízezer külföldi - köztük szép számmal magyarok is - vásároltak ingatlanokat Horvátországban. A Vecernji list című zágrábi újság vasárnapi cikke szerint, a jövőben tovább élénkül a kereslet a tengerparti ingatlanok iránt.

A legnagyobb példányszámú horvát napilap szerint legálisan eddig 2500 házat vásároltak külföldiek az Adriai-tenger horvát partjain, legtöbbet osztrákok, a valós szám azonban ennél nagyobb is lehet. A külföldiek ingatlanvásárlásának egyik feltétele, hogy ingatlanvásárlási joguk legyen a horvátoknak is a vevők országában. Németek és amerikaiak vásárolhatnak így Horvátországban, szlovének, szerbiaiak és montenegróiak, boszniai szerb köztársaságbeliek, csehek és szlovákok viszont nem. A lengyeleknek lakásvásárlási joguk van, az olaszok pedig letelepedési engedéllyel vásárolhatnak.

1995-től, amióta a horvát külügyminisztérium vezeti a nyilvántartást, 1848 millió négyzetméternyi lakóterület került külföldi tulajdonba Horvátországban. Az osztrákok 320 569 négyzetméter vásároltak, a németek 75 800-at, a magyarok 28 050-et, amennyit az olaszok is - írta a Vecernji list.

A lap szerint az ingatlanárak egyelőre még alacsonyabbak a horvát tengerparton, mint a legfelkapottabb mediterrán országokban, de Dubrovnik legattraktívabb városrészeiben, ahol a leggazdagabb külföldiek a vásárlók, 2500 euró egy négyzetméternyi lakóterület, a beépíthető telkek négyzetmétere pedig eléri az 500 eurót is.

Kapcsolódó cikkek:

Ingatlanvásárlás külföldön (2002-06-03) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alternatív zeneünnep

Hatodik alkalommal rendezték meg az Új Hullám Nemzetközi Alternatív Fesztivált. A vasárnap zárult… Tovább olvasom