Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Egyre több a lakáscsőd

Emberemlékezet óta nem rendült meg annyira a lakhatás biztonsága Magyarországon, mint most - mondta Vecsei Miklós, a Hajléktalanokért Alapítvány elnöke a Népszabadságnak.
Egyre több a lakáscsőd: a bajba jutottak többsége egyszerűen túlvállalta magát, vagy nem voltak tisztában a hitelszerződésben foglalt feltételekkel. Vecsei Miklós szerint az egyik fő gond az, hogy nincs elég bérlakás, a másik, hogy ingatlanfedezet mellett túl könnyű jelzálogkölcsönhöz jutni, sok esetben jövedelemigazolásra sincs szükség. Évekkel ezelőtti hivatalos adatok szerint már akkor körülbelül 100 ezren voltak azok, akiknek bíróság előtt volt az ügyük, őket közvetlenül fenyegette a kilakoltatás. A helyzet az utóbbi időben csak romlott - véli a szakember, aki szerint a cigány családokkal szemben "különösképpen szigorúan lépnek fel" egy-egy ilyen ügyben.

Olvasóink írták

 • 6. 4 2008. június 02. 21:42
  „Szerintetek politikusainknak mitől dagad a zsebe?”
 • 5. homer 2008. június 02. 18:53
  „Az újkori rabszolga tartó társadalom kialakulása veszi kezdetét most.”
 • 4. stb 2008. június 02. 17:59
  „Na látod, ezért nem emelik eu szintre a fizetéseket...stb”
 • 3. njju 2008. június 02. 16:36
  „Ez célja volt a Banki világnak hogy eladósitsa az embereket. Az adóságban vergődő emberek a bankok által a TV-ben leadott reklámok alapján ugy állitják be mintha siker lenne hitelt felvenni. Én utálom a bankokat. A bankok a leg szemetebb intézmények és nem érdekli őket az emberek sorsa, csak a profit. És sajnos árvereznek is féláron, és jól kialakult hálózatnak akik fillérekért veszik meg a szerencsétlenül járt és fizetésképtelen emberektől az ingatlanjaikat. Ezért a kormány is felelős hogy igy rászabaditotta az országra a banki hatalmat, és hagyta hogy félrevezessék a hiszékeny embereket. Én megbüntetném a bankokat és tőlük vonnám le a különbözetet, nagy profitjuk van igy is, hát feleljenek a sok hazugságért és félrevezetésért. Undoritó Bankok, én utálom őket. Zsarnokok. Nem is emberek akik ott mind ezt kitalálják. Profitéhes multik. Undoritóak.”
 • 2. Horton 2008. június 02. 10:29
  „1. Akiket kilakoltattnak,azok hova mehetnek?
  2. Mi lessz a lakásuk sorsával?
  3. A bank értékesíti?
  4. Kinek?
  5. Az államnak?
  6. Vagy ennek is meg van már a maga menete?
  7. Nincs elég bérlakás?

  Majd tesznek róla, hogy legyen elég bérlakás!!!
  A bank a visszavett lakásokat értékesíti az állam fele,aki persze rögtön mint bérlakást kiadja...és visszamehetünk, oda, ahonna jöttünk! Én egy ilyen összefüggést látok e mögött,de az is lehet, hogy rosszul!! ....csak, azt mondja meg valaki,hogy mi bűnt követtünk el, mi adófizetők, hogy az állam nem áll mellénk? Az a baj, hogy dolgozunk, és próbálunk előrébb jutni?”
 • 1. Horton 2008. június 02. 09:53
  „Baromi egyszerű a megoldás!!!!!!!!! A fizetéseket EU-s szintre kell emelni, az adót csökkenteni, és láss csodát könnyebb...lényegesen könnyebb,és jobb lenne mindenkinek! És ezt is csak akarni kellene!!!!!!!!!!!!!!! Na, nem nekünk adófizetőknek, hanem a léhűtő,ingyenélő szemét politikusainknak!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koalíció nem, de együttműködés lesz

Nem köt újra koalíciós megállapodást az MSZP és az SZDSZ, de a szocialisták számíthatnak a… Tovább olvasom