Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Együttműködést ajánl fel Bajnai Gordon a pártoknak

Bajnai arra kérte a pártvezetőket, hogy felelős hozzáállásukkal segítsék az ország megerősítését és a versenyképesség javítását.
Együttműködést ajánlott fel Bajnai Gordon a parlamenti pártoknak abban a levélben, amelyet pénteken juttatott el a frakcióvezetőknek, valamint Dávid Ibolya MDF-elnöknek. A miniszterelnök levelében hangsúlyozta, a rendkívül szigorú költségvetés világos üzenetet jelent majd: "Magyarország nem fordul vissza a válságból kivezető úton".

Bajnai Gordon arra kérte a pártvezetőket, hogy felelős hozzáállásukkal segítsék az ország megerősítését, a versenyképesség javítását és a tartós növekedés megalapozását szolgáló intézkedéseket. Ismét felajánlotta: személyesen is kész egyeztetni minden olyan felelős és reális javaslatról, amely e célokat, az ország megerősödését, hosszú távú felemelkedését szolgálja.

Bajnai Gordon levelében kiemelte, a gyors és hatékony intézkedéseknek, valamint a javuló nemzetközi hangulatnak köszönhetően kezd helyreállni a nemzetgazdaság egyensúlya. Az intézkedésekről szólva kifejtette: a forint árfolyamának stabilizálásával a devizában eladósodott 1,7 millió család terhei enyhülnek, a külföldi befektetői partnerek bizalma pedig erősödik Magyarország iránt.

Az adórendszer átalakításával szerinte érdemben csökkennek a munkavállalók és a munkaadók terhei. A járulékterhek - mint folytatta - ösztönzik az új munkahelyek létesítését, a célzott támogatások pedig segítik a meglévő munkahelyek megtartását, a kis- és középvállalkozások finanszírozási problémáinak megoldását.

A miniszterelnök felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a kedvező eredmények ellenére sem a válságnak, sem a válságkezelésnek nincs még vége. A további tennivalók között említette Magyarország tartós szerkezeti válságának feloldását, valamint azt, hogy az országot olyan növekedési pályára kell állítani, amely a krízis után erősebb pozíciót jelenthet a gazdaság számára.

Ezen felül kiemelte azt is, hogy az ország megerősítéséért és a magyar gazdaság tartós növekedéséért folytatni kell "a pazarlóan működő állami szervezetek" átalakítását, a közösségi közlekedés ésszerűsítését, az önkormányzati rendszer párhuzamosságainak kiküszöbölését, a bürokratikus gátak lebontását.

Bajnai Gordon szerint Magyarország alapvető érdeke, hogy kitartson a már meghozott intézkedések mellett és folytassa "a nemzetközi döntéshozók által is elismert" utat.

Olvasóink írták

 • 10. flexsnake 2009. július 27. 18:23
  „9. nem, nálunk pártot alapítanak meg gárdáznak...”
 • 9. törpapa 2009. július 27. 13:48
  „Minden normális országban a tolvajok,a gyilkosok és a köztörvényes bűnözők körözve vannak és börtönbe vetik.
  Sajnos nálunk az országot vezetik.(a szakadékba)”
 • 8. vezír 2009. július 26. 16:13
  „El kell takarítani bajnait a színről az egész csőcselékével együtt!!!!!!!!
  Új választás kell kiírni, minél hamarabb nekünk annál jobb, nem kell ide semmiféle együttműködés!!! Eléggé megerősödött már a jobbik, igazán jól állna nekik az ország kormányzása és végre mi is nyugodtan hajtanánánk le a fejünket, hogy megszabadultunk ettöl a söpredék bandától!!!!!!!!”
 • 7. achilleus 2009. július 26. 16:04
  „6. hozzászólás keletaru 2009.07.26. 15:57
  Így van. Ma Magyarországon az IMF kormányoz. Nem tudom, miért kellene ehhez a Fidesz?
  Medgyessy és Gyurcsány még önállóan kormányozhattak, meg is lett az eredménye: IMF-gyámság.
  Az egész PR-akció a felelősség elkenését szolgálja.”
 • 6. keletaru 2009. július 26. 15:57
  „"a nemzetközi döntéshozók által is elismert" utat." Ezek szerint az mi ország gyüllésünk csak színjáték ?! Ő is csak bábú !? Na akkor már megint jó helyre csöppentünk , kell ez nekünk ? Tényleg érdekelne most már akkor ki -é ez az ország ? Üdv Kuci”
 • 5. vezír 2009. július 26. 15:56
  „Ki az bajnai???? Nem ismerem, még soha nem hallottam róla!!!!!!
  -Semmi jót! :)))”
 • 4. flexsnake 2009. július 26. 13:04
  „3. nem szavaztam rájuk :) Nekem ez is tökéletesen megfelel :) Az előzőek sem voltak jobbak, a következők sem lesznek. Mindből lehet profitálni csak nem kéne állandóan ríni mint aki nemnormális :D
  Éljen Bajnai Gordon hazánk megmentője! Sálálálálá! :D gdgdgd”
 • 3. spaceboy 2009. július 25. 21:08
  „Nem ,nem hullocskem ezt azok erdemelnek csak meg(mint pl. te is) akik rajuk szavaztak es beloluk elnek.”
 • 2. flexsnake 2009. július 25. 19:31
  „ezt érdemlitek :)”
 • 1. Power 2009. július 25. 11:56
  „Működjön együtt a választópolgárokkal és mondjon le...tolvajokra nincsen szükségünk. Bíróság előtt lenne a helyük, nem a parlamentben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelési javaslat a tragikus otthonszülés ügyében

A nyomozók "döbbenetes szabályszegéseket" tártak fel - írja a Blikk.
Tovább olvasom