Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Éjfélkor életbe lépett a kampánycsend

Éjfélkor életbe lépett a kampánycsend az egész országban a vasárnapi népszavazás miatt, és egészen az esti urnazárásig tart. Kampánycsend-sértésnek a választók befolyásolása számít.
A törvény szerint nem lehet például választási plakátokat elhelyezni, a választópolgároknak ingyenes szolgáltatásokat ajánlani - például szervezett szállítást - vagy ételt és italt osztani.A kampánycsend az internetes tartalomszolgáltatókra is vonatkozik. A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) arra hívja fel a figyelmet, hogy péntek éjféltől a tartalomszolgáltatók ne jelentessenek meg olyan új anyagokat, amely a szavazókat befolyásolhatnák közvetlenül vagy közvetve. Az egyesület a pártokat is arra szólítja fel, hogy saját honlapjukon tartózkodjanak a kampánnyal kapcsolatos információik frissítésétől.

Az internetes fórumokon a véleménynyilvánítás nem tiltható, ám az üzemeltetőket az MTE arra kéri, hogy jól látható helyen hívják fel a figyelmet a kampánycsendre.

Vasárnap reggel hat és este hét óra között szavazhatnak az emberek a Fidesz-KDNP által kezdeményezett három kérdésről, a vizitdíjról, tandíjról és a kórházi napidíjról. A népszavazás akkor számít érvényesnek, ha a több mint 8 millió választópolgár egynegyede véleményt nyilvánít, eredményesnek pedig akkor, ha az adott kérdésre az ország összes választópolgárának több, mint egynegyede azonos választ ad. Ha így történik, az három évre kötelező érvényű az Országgyűlésre nézve, illetve három évig ugyanabban a kérdésben nem lehet referendumot tartani.

Olvasóink írták

  • 2. Marica 2008. március 09. 09:14
    „Psssszt!”
  • 1. Vizitdíjellenes:-) 2008. március 08. 21:37
    „Hihihi:-)))))

    Mostan polgárilag engedetlen leszek:

    LE A VIZITDÍJJAL!!!!!!!!!!!!:-))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

340 forintos benzin?

Emelkedhet a benzin ára és nyárra akár a 340 forintot is elkérhetnek egy liter üzemanyagért a hazai… Tovább olvasom