Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Éjfélkor véget ért Budapesten a közös rendőr-határőr akció

Éjfélkor különösebb esemény nélkül véget ért Budapesten a közös rendőr-határőr akció. A járőröző egyenruhások este már nem találkoztak olyanokkal, akik az Erzsébet híd környékén gyülekeztek volna, vagy a városban bárhol illegális demonstrációt akartak volna tartani.
A közös munka egyébként egy idegenrendészeti akció része volt, amit éjszakára szerveztek a hatóságok. A rendőrök egy embert elfogtak, de nem a hídfoglalás kapcsán, hanem mert körözték. A hídblokád alatt és után pénteken estig előállított embereket elengedték, mert az ellenük induló szabálysértési eljárás nem indokolta, hogy őrizetbe vegyék őket. Szombaton reggel nyugalom van a fővárosban.Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a határőrökkel közös akcióban már csak egy embert fogtak el éjfélig, mert körözték. Az éjszaka eseménytelenül telt, a fővárosban nyugalom volt. A pénteken a hídfoglalás alatt és az utána történt igazoltatásokkor előállított 82 embert elengedték, mert az ellenük induló szabálysértési eljárások nem indokolják, hogy őrizetbe vegyék őket.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, pénteken estig nyolcvankét embert állítottak elő a rendőrök. Délután már csak olyan esetekben kellett intézkedni, amikor akadályozták a jogszerű rendőri munkát, megtagadták az igazoltatást, vagy valamilyen veszélyes eszközt találtak a rendőrök. Korábban a gyülekezési joggal való visszaélés, rendzavarás, garázdaság vagy engedetlenség miatt bilincselték meg és vitték a rendőrségre az embereket - ezt korábban szintén a fővárosi rendőrök szóvivője közölte.

Az Erzsébet híd törvénytelen lezárására a kuruc.info toborozta az embereket. Pontban reggel nyolc órakor kezdődött, később a tüntetők elérték, hogy egy időre a város belső részein megbénuljon a forgalom. Az utcákon több ezer rendőr próbálta meg helyreállítani a rendet. A tüntetők kora délutánra tűntek el az utcákról. Ezt követően igazoltatások kezdődtek, hogy a rendőrök kiszűrjék az illegális demonstrációkra esetleg készülőket. Este a határőrséggel közös idegenrendészeti akcióval zárult a hídfoglalás napja. Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható, hogy a délelőtt folyamán több rendőrautót is megrongáltak, kerekeiket kiszúrták a tüntetők, egy autót pedig kromofággal öntöttek le. A események során nem sérült meg senki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárki: dupla annyian szavaznának a Fideszre, mint az MSZP-re

A Fideszre az összes választó 33 százaléka, míg az MSZP-re 15 százalék voksolna, az SZDSZ… Tovább olvasom