Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Ejthetik a vádat a móri mészárlás korábbi vádlottja ellen

Napokon belül ejthetik a vádat a móri mészárlás egyik korábbi vádlottja, Hajdú László ellen - véli a móri ügy egyik ügyvédje.
A per jövő hétfői tárgyalására ugyanis tanúként idézték be a bankrablás új vádlottját. Az ügyvéd szerint így kiderülhet, hogy Hajdú ártatlan a móri ügyben.

Hajdú Lászlót 2005. végén vádolta meg az ügyészség azzal, hogy több embert meggyilkolt hat évvel ezelőtt a móri bankfiókban. Feltételezett társát, Kaiser Edét pedig jogerősen már el is ítélték. Tavaly azonban a Nemzeti Nyomozó Iroda elfogott két újabb férfit és már azt állították, az újonnan elfogott páros hajtotta végre a mészárlást. Hajdú László ellen viszont még mindig tart a bíróság eljárás, a perében az ügyészség tanúként idézte be az új vádlottat. Dezső Antal, a móri ügyben korábban már elítélt Kaiser Edének az ügyvédje elmondta, hogy a tárgyaláson várhatóan az fog kiderülni, hogy az újonnan elfogott páros, illetve Hajdú és Kaiser nem ismerték egymást. Az már bizonyított, hogy a később elfogott két férfi járt Móron a bankrablás idején és ha nincs összefüggés köztük és a korábbi vádlottak között, akkor ez kizárja, hogy Hajdú és Kaiser részt vett volna a mészárlásban.

Az Erste Bank móri fiókját majdnem hat évvel ezelőtt - 2002. májusában - támadták meg fegyveresek. Nyolc embert megöltek, a pénzintézetből 7,3 millió forintot vittek el. Elsőként a rendőrök Kaiser Edét és Hajdú Lászlót fogták el: Kaisert azóta már el is ítélték jogerősen, ő jelenleg is börtönben van, Hajdú ügyében pedig tart a bírósági eljárás.

2007. februárjában azonban fordulat állt be, a nyomozók két újabb férfit is elfogtak és meggyanúsítottak a bankrablással. Egyikük azóta öngyilkos lett, társa ellen pedig a napokban emeltek vádat előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolják. Tehát jelenleg a móri ügyben két különféle vádirat van különböző vádlottakkal. A hétfői tárgyaláson várhatóan tisztázódik, hogy nem az elsőként megvádolt Hajdú László végzett az emberekkel Móron.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. április 10. 09:56
    „Jé, hát már ez is előfordólhat Magyarországon? Csak nem elismerik, hogy a bírók is tévednek és tehetik büntetlenűl! Ez csupán egy eset. No és mi lesz a többivel? Csak nem a lelkiismeretükre lesz bízva? Gondolják van azoknak, akik szinte kéj ből vágják meg az ebereket?
    Nem is beszélve a politika által kinevezettekről! Őket sosem lehet ellenőrizni a tevékenységüket felülvizsgálni? Ezért hozták azt a "törvényt", hogy csak is jogásszal mehet az ügyfél a Tábla és a Legfelsőbb Bíróságra? Egyébként jogtalatúl el van ítélve , vagy ki van rúgva és úgy is maradhat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehénszobrok váltak a tűz martalékává egy raktárépületben

Egy korábbi tehénparádén kiállított tehénszobrok égtek el csütörtök reggel Budapesten, amikor… Tovább olvasom