Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

El kellett halasztani az OMV-MOL pert

Az érdemi tárgyalás megkezdése helyett el kellett halasztani az OMV-MOL pert csütörtökön a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumán, mert a két nagy olajcég vitájában érdekelt egyik, a brit Jersey szigeten bejegyzett peres fél idézése nem volt szabályszerű. A 7 milliárd forintos per ezért érdemben csak ősszel kezdődhet el.
Az OMV Clearing und Treasury GmbH szerint a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt az elmúlt években bizonyos részvényeket csak látszólag juttatott úgymond "külső" részvényesek tulajdonába, mert a "barátinak" mondott részvényesek útján megőrizte e részvények fölötti befolyását. Az OMV azt kéri a bíróságtól, hogy kötelezze a MOL-t a részvényolsztalék-különbözet megfizetésére, ami 2006- ban és 2007-ben együttesen meghaladta a 7 milliárd forintot.

Az ügy érdemi tárgyalására csütörtökön azért nem kerülhetett sor, mert kiderült, hogy a másodrendű alperes, a brit Csatorna-szigetekhez tartozó Jersey-n bejegyzett Magnolia Ltd. nem idézhető közvetlenül, hanem csak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumon keresztül, tehát közvetlen idézése nem szabályszerű, ami a per megkezdésének jogi akadálya.

A tárgyalás október 13-án folytatódik, amikor eldől, hogy a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumának egyáltalán van-e illetékessége a per lefolytatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adócsökkentés, ÁFA növelés és vagyoni adó jöhet?

A személyi-jövedelemadó és a társadalombiztosítási járulék együttes csökkentésére, valamint a… Tovább olvasom