Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Elbocsátották az MSZP irodához bombát rakó tűzszerészt

Azonnali hatállyal leszerelték és elbocsátották azt a tűzszerészt, akinek a gyanú szerint köze van az MSZP újpesti irodája elé lerakott robbanószerkezethez. A katonát közben előzetes letartóztatásba is helyezték. Mint kiderült, a tűzszerész összefüggésbe hozható egy olyan levéllel is, amely Molnár Sándor volt tűzszerészparancsnok nevében íródott.
A Magyar Honvédségnél folytatott rendszeres belső ellenőrzések egyikén merült fel a lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja. Erről értesítették a Katonai Biztonsági Hivatalt, amelynek munkatársai más hatóságokkal együttműködve kezdtek nyomozni. A gyanú a tűzszerész alakulat egyik hivatásos katonájára terelődött. Mint kiderült, összefüggésbe hozható az újpesti MSZP-irodánál talált robbanószerkezetekkel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztálya.

A katona lakásán házkutatást tartottak, ekkor lőszerre és robbanóanyagra is bukkantak. Rátaláltak még a számítógépén egy olyan levélre is, amelyet Molnár Sándor volt tűzszerész parancsnok nevében írtak és a honvédséggel, illetve a tűzszerészekkel kapcsolatban fogalmaz meg súlyos, de valótlan vádakat. A levél egyébként az egyik napilapban is megjelent.

A tűzszerészt a katonai ügyészség őrizetbe vette lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés miatt és azóta már előzetes letartóztatásba helyezték. A HM Honvéd Vezérkar főnöke pedig a katonát azonnali hatállyal leszerelte és elbocsátotta.

Az MSZP újpesti, Nádor utcai irodájánál kétszer találtak robbanószerkezet: először október 20-án egy házilag átalakított kézigránátot, nem sokkal később, november 6-án pedig egy házilag készített éles robbanószerkezetet. Egyik sem robbant fel. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdett nyomozni, szerda reggeli közleményük szerint azonban a további eljárást a Budapesti Katonai Ügyészség folytatja le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehér port tartalmazó borítékot küldtek a debreceni MSZP-nek

Gyanús fehér port tartalmazó boríték érkezett szerdán reggel az MSZP debreceni székházának címére. A… Tovább olvasom