Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Elbúcsúzik a bankreklámoktól a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) helyett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ellenőrzi szeptembertől a pénzügyi reklámokat. Így a PSZÁF feladata lesz megítélni, hogy a bankok megfelelően tájékoztatják-e hirdetéseikben az embereket.
Az ide kapcsolódó jogszabály igazodik az Unió normáihoz, és az ígéretek szerint az eddiginél jobban védi majd a fogyasztókat. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt június elején fogadta el az Országgyűlés, ez a jogszabály jelenti az új eljárás alapját. Utóbbival véget érhet a versenyhivatal és a bankok közötti elmérgesedett vita.

A pénzintézmények nehezményezték ugyanis, hogy a GVH csak büntette őket, ahelyett, hogy iránymutatást adott volna a jogkövető magatartáshoz. Az új szabályozás következménye lehet az is, hogy ősztől intenzívebb lesz a bankok marketingtevékenysége, és újra beindulnak a reklámpiacon.

Olvasóink írták

  • 2. végree 2008. július 10. 19:39
    „VÉGREEEEEE!!!!
    Van Isten! :)”
  • 1. boka 2008. július 10. 13:21
    „Akkor ez azt jelenti, hogy a bankok nem tudnak többé átverni bennünket? Szörnyű, amit csinálnak! A kisbetűs részeket már meg sem tudod: csiribú-csiribá egyszer csak közli veled az ügyintéző, hogy még ezt és ezt kell tenned mert ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem csak egyesület a Magyar Gárda

Magyar Gárda Biztonságtechnikai és Vagyonvédelmi Kft. néven új céget jegyeztetett be Schön Péter, a… Tovább olvasom