Délmagyar logó

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 9°C | 17°C Még több cikk.

Elcseréltek két holttestet a temetés előtt Berettyóújfalun

Eddig ismeretlen okból elcseréltek két holttestet a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat berettyóújfalui kirendeltségén - írja a haon.hu.
Ez hétfő délelőtt derült ki egy pocsaji temetésen, amikor a rokonok a gyászszertartás előtt észrevették, hogy a ravatalon fekvő halott nem az ő hozzátartozójuk.

A haon.hu információi szerint azt a halottat, akit hétfőn kellett volna örök nyugalomra helyezni Pocsajban, már napokkal korábban elhantolták Berettyóújfaluban. A tévedés észlelése után a holttestet a város temetőjében exhumálták, és elszállították Pocsajba. Másfél órával később így megtartották a gyászszertartást. Arról egyelőre nincs információ, hogy a berettyóújfalui család tart-e újabb temetést, vagy tervezi-e esetleg a temetkezési vállalat feljelentését.

A megyei temetkezési vállalat igazgatója, Olajos Mihályné a HAON megkeresésére elmondta: belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, de úgy gondolja, több áll a megdöbbentő eset hátterében, mint emberi mulasztás. Szerinte személyes érdekek és hitelrontás szándéka lehet a holttestcsere hátterében, de mint mondta: még nem szeretné megnevezni azokat a személyeket, akikre közvetlenül gyanakszik.

Az igazgató a rendőrség segítségét is kéri, és jó hírnév megsértése miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen - olvasható még a cikkben.

A Független Hírügynökség kedden többször is kereste a megyei temetkezési vállalat igazgatóját, de Olajos Mihályné titkárságától végül az a válasz érkezett: a társaság vezetője ügyvédje tanácsára úgy döntött, hogy nem kommentálja az ügyet addig, amíg be nem fejezik a belső vizsgálatot.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. február 20. 09:28
    „Már azon sem lehetne csodálkozni, hogy ha súlyra, korra, nemre, vagy éppen a minőségi állapot után szabnák ki a temetési költségeket. Igy nem véletlenűl cserélnék össze az elhúnytakat! Hisz sokak szerint jó üzlet a temetkeszési vállalkozás, főleg, ha a csillagos égig lehet a költségeket emelni gátlástalanúl! Az állami intézményeket vajon ezért privatizálják? De lehet, hogy csupán azért mert az államunk vezetői nem értenek az üzleteken szerzett javakhoz? Vagy nem érdekük, hogy az államunk legyen gazdag az üzleti hasznok miatt? Ez csak egy eset, de gondoljukn bele a többi üzletbe is amelyekeből az állami vezetés kibújt felelőtlenűl átpasszolva a csókosok körébe a haszon jövödelmezö forrásait!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma ismét tárgyal a VDSZSZ és a MÁV vezetése

Ismét tárgyalóasztalhoz ül kedden a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV vezetése. A… Tovább olvasom