Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Eldőlt, ki megy és ki maradhat

„ Ma 93 embernek mondott fel a Győri Keksz, illetve a Danone. A szociális segítés meg semmi. Soha nem eszünk Danone terméket!”

Az SMS váratlanul ért mindenkit, eddig ugyanis azt lehetett tudni – s a Kisalföld is ezt írta meg néhány hete –, hogy a munkaadók és a munkavállalók, illetve a szakszervezet között még mindig zajlanak a tárgyalások. (Lásd bővebben: Nincs megállapodás a gyár és a dolgozók között – Kisalföld, 2007. február 27., győri kiadás, 5. oldal.) A Győri Keksz kommunikációs igazgatóságán végül pontosították az SMS-t, bár ez az érintetteknek nyilván nem jelent vigaszt. Annyi történt tehát, hogy a dolgozókkal most közölték, kik maradhatnak a cukorkagyártáson, s kik azok, akikkel a munkaszerződést májusig bizonyosan felmondják – magyarán elbocsátják.
Aki esetleg nem tudná, tavaly november végén jelentette be a Győri Keksz, hogy csak a cukorkagyártást hagyja meg Győrben, a kekszgyártást Székesfehérvárra költözteti. Az első pillanattól tudható volt, hogy ez egyben azt is jelenti: csaknem száz embertől meg fognak válni a Győri Keksznél. A kezdetek kezdetén, tehát tavaly év végén a politika is felemelte a szavát a gyárért és a dolgozókért – még bojkottot is hirdetett –, de azóta nagy a csend.
A szakszervezettel mindenesetre zajlanak a tárgyalások, a dolgozók azt szeretnék, hogy a 2001-es tömeges elbocsátáskor felajánlott szociális csomagot kapják meg ők is. A dolgozók szerint erre nem sok az esély, de Nagypál Judit, a vállalat HR-igazgatója a Kisalföldnek azt mondta: a tervezett intézkedéseknek ugyanazok az alappillérei, mint a 2001-es elbocsátásokkor. „A törvény szerint járó támogatásnak a háromszorosát ajánlottuk föl a tárgyalásokon. Így elhihetik, hogy a Győri Keksz Kft. számára fontos a dolgozóink sorsa és jövője” – tette hozzá.
A tárgyalások mindenesetre továbbra is zajlanak – most azzal a 93 emberrel, aki biztosan tudhatja, hogy számára nincs visszaút.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs jubileuma

Erősport

Magabiztos győzelemmel hangolt az előtte álló feladatokra… Tovább olvasom