Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Elégedettek a magyarok a munkahelyükkel, de fizetésükkel nem

A magyarok többsége elégedett munkahelyével - derül ki a az európai élet- és munkakörülményeket kutató alapítvány legfrissebb felméréséből, amelynek eredményeiről kedden számoltak be Budapesten.
Az adatok szerint a fizetéssel ugyanakkor elégedetlenek az itthoni munkavállalók. A megkérdezettek alig több mint 18 százaléka mondta azt, hogy megfelelő a bére. Ausztriában a válaszadók több mint fele, a szlovén dolgozók 35 százaléka, és a román munkavállalók majdnem negyede elégedett a fizetésével.

A dublini székhelyű alapítvány a munkakörülményekkel kapcsolatban megállapította, hogy Magyarországon a dolgozók számíthatnak kollégáik segítségére a munkában, ha azt kérik. Idehaza a dolgozók 80 százaléka mondta ezt, a 27 tagú EU-ban viszont az átlag alig haladja meg a 67 százalékot.

Sőt, itthon még a főnök is többször nyújt segítő kezet alkalmazottainak, mint a közösség más államaiban: idehaza 71 százalék ez az érték, míg az uniós átlag 56. A kutatók szerint a magyarok a karrierlehetőséget és a vállalati továbbképzéseket hiányolják leginkább. A megkérdezettek 16 százaléka vett részt már céges oktatáson, az uniós átlag 26 százalék. A karrierlehetőséget idehaza a megkérdezettek 19 százaléka tartja kielégítőnek, az Unióban ez a szám 31. Magyarország jól áll a női főnökök terén: idehaza 100 vezetőből 31 hölgy, az Uniós átlag viszont csupán 24 százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az őszi szépségre hangolás lépésről lépésre

Amíg a természetben az ősz az elmúlás, addig a kozmetikai szalonokban ez a bőr megújításának, a test… Tovább olvasom