Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Életfogytiglan a kettős baltás gyilkosságért

Jogerősen életfogytiglanra ítélte kettős baltás gyilkosságért szerdán a Fővárosi Ítélőtábla azt a középkorú asszonyt, aki 2005 nyarán az akkor még fiatalkorú fia segítségével megölt egy idős házaspárt. A fiatalember 14 évet kapott, anyja leghamarabb 30 év múlva kerülhet szabadlábra.
Az asszony és fia a Fejér megyei Kisapostagon nyaralt 2005. augusztusában, amikor elhatározták, hogy betörnek a két szomszédos nyaralóba. Éppen az értékek után kutattak az egyik házban, amikor a 70 év feletti házaspár hazaérkezett. Az asszony egy baltával fejbe verte mindkettőjüket, majd a fia a sebesülten menekülni, illetve védekezni próbáló 76 éves férfit egy betonvassal, majd egy székkel ütötte, amíg az életjeleket adott. Végül összeszedték az áldozatok ékszereit és egyéb értékeit, majd Görögországba szöktek. A Fejér Megyei Bíróság április 25-én az asszonyt aljas indokból elkövetett emberölésért életfogytiglanra ítélte azzal, hogy a vádlott legkorábban 20 év után bocsátható feltételes szabadságra. A bűncselekmény idején még fiatalkorú fia 11 évet kapott.

A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. A kettős emberölést nyereségvágyból elkövetettnek minősítette, az asszony leghamarabb 30 év múlva kerülhet ki a rácsok mögül, fia büntetését pedig 14 évre súlyosbították. A szigorúbb ítélet indoklásakor Szigeti Ágnes bíró hangsúlyozta, hogy az áldozatokat hosszú időn át és különös brutalitással bántalmazták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán elképzelhetetlennek tartja a nagykoalíciót

A Fidesz elnöke elképzelhetetlennek tartja, hogy pártja nagykoalícióra lépjen a mostani… Tovább olvasom