Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Életfogytiglan egy neonácinak 15 gyilkosságért

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a moszkvai városi bíróság Vaszilij Krivec 29 éves volt egyetemi hallgatót, aki más nemzetek iránti gyűlöletből 15 gyilkosságot követett el.
A Kriveccel együtt bíróság elé állított, 23 éves Dmitrij Ufimcevre öt gyilkosság elkövetése miatt 22 év szigorított munkatáborban letöltendő szabadságvesztést szabtak ki.

Az ítélet tíz napon belül megfellebbezhető.

A bíróság azon az alapon ítélkezett, hogy előzőleg egy esküdtszék bűnösnek találta mindkét fiatalembert az ellenük felhozott vádakban.

Krivec tagadja, hogy bármit elkövetett volna, társa beismert öt gyilkosságot.

Az ügyészség rámutatott, hogy Krivec és Ufimszkij 2007. utolsó hónapjaiban szövetkezett több más személlyel arra, hogy Moszkvában és környékén nemzetiségek elleni gyűlöletből gyilkosságokat kövessenek el. Attól kezdve 2008. májusáig 15 tadzsik, üzbég, azerbajdzsáni, török és orosz állampolgárt öltek meg különösen kegyetlen módon, és többnyire ki is fosztották áldozataikat.

Oroszországban jelenleg több mint 150 aktív neonáci csoportosulás működik, amelyek ideológiájukat erőszakkal akarják terjeszteni és megvalósítani. Évről évre nő a számuk, s ezzel a nemzetiségi, faji és vallási gyűlölködés alapján elkövetett bűncselekmények száma is - mondta el a belügyminisztérium egy illetékese csütörtöki sajtóértekezletén Moszkvában.

Az illető hozzátette: minden évben nő az ilyen jellegű bűncselekmények száma. 2007-ben 356, 2008-ban 460, tavaly 548 ilyen indíttatású bűncselekmény vált ismertté, s idén már az első félévben 370 ilyen bűntettet regisztráltak, ami az előző év azonos időszakához képest 33 százalékos növekedést jelent.

Olvasóink írták

 • 6. siklo 2010. október 29. 09:58
  „a cikk nem akarja megemlíteni, hogy az elkövetők orosz katonák voltak. Ezek a csoportok egykori orosz katonai csoportok. Bérhadsereg az orosz mafia kezében. Nem mások mint katonák, olyanok mint a fizetett zsoldosok ensz színekben vagy amerikai zászló alatt, csak senki nem akarja felvállalni, hogy a megbízó.....”
 • 5. szilléri 2010. október 29. 08:07
  „A gyilkosság az gyilkosság! Mindegy, hogy neonácik vagy cigányok követik el.
  Magyarországon általában a cigányok gyilkolnak!”
 • 4. apátfalvi 2010. október 28. 20:05
  „*hirről *habozz *kérlek *hallgass”
 • 3. apátfalvi 2010. október 28. 20:03
  „1. Barátom, ha tudsz olyan hírról, miszerint apátfalvi neonácik gyilkoltak, akkor ne habozd, oszd meg velünk. De ha véletlenül mégsem ismersz ilyen esetet, akkor kérek halgass el, és ne védd ezen ember alatti ideológia követőit. Vagy számodra szimpatikusak?”
 • 2. dodó 2010. október 28. 16:52
  „Apátfalva a béke szigete. Ott nincsenek neonácik. Ott cigányok vannak.”
 • 1. 751510 2010. október 28. 16:43
  „Mert te aztán tudod. Az apátfalvi neonácik se gyengék...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: nincs más lehetőség

Lázár János kész a tárgyalásra, hogy a közalkalmazottakat ne érintse a különadó. Tovább olvasom