Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Életmentő rendőrkaland a duzzasztó tónál

Derekára kötött kötéllel eresztették a vízbe az öngyilkosjelöltet kimentő rendőrtanulót.
Egy férfi öngyilkossággal fenyegetőzött a Soltszentimre község külterületén lévő duzzasztó tónál pénteken reggel. Az esethez kihívták a rendőröket, akik azt tapasztalták, hogy a 40 éves helyi lakos már a vízben van. A zsilip vasszerkezetébe kapaszkodó férfiről kiderült, hogy nem tud úszni. A rendőrök hiába próbálták meggyőzni, hogy hagyjon fel a szándékával, nem jártak sikerrel.

Az Izsáki Rendőrőrs munkatársa, Dömsödi Gábor rendőr törzsőrmester és Kovács Gábor rendőr hallgató ekkor az elmerülő férfi segítségére siettek. Kovács Gábor egy jármű vontatókötelét erősítette a derekára, míg a körzeti megbízott végig tartotta társát a kötél másik végén. A hallgató ezt követően a zsiliptől már jelentősen eltávolodó mozdulatlan testhez úszott a több mint 2,5 méter mély tóban, majd a férfi fejét kiemelte a vízből. A magatehetetlen testet ezután óvatosan magára fektette a tanuló, majd társa a kötél segítségével kihúzta őket a partra, ahol elsősegélyben részesítette.

Az izsáki rendőrök a férfit stabil állapotban átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték őt - írja a Police.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több per is indult a köröndi tűz miatt

A katasztrófavédelem szerint a tavalyi tűzvészt egy viharban megrongálódott tető javításakor… Tovább olvasom