Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Elévült a Happy End-ügy

Május közepén elévülés miatt megszüntették azt a nyomozást, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal egykori országimázsközpontja és a Happy End Kft. közötti szerződésekkel összefüggésben indítottak az APEH feljelentése alapján – írja a Népszabadság.
A 2002-es kormányváltás után szinte azonnal nyomozást indított a rendőrség az Orbán-kormány országimázsközpontja és a Happy End Kft. között létrejött eseti szerződésekkel összefüggésben. Kevesebb mint másfél évvel később a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást, mivel sem bűncselekményre, sem károkozásra utaló adatok, bizonyítékok nem merültek fel.

Az APEH-vizsgálata számos szabálytalanságot tárt fel, s 2003 végén az adóhatóság feljelentést tett. A rendőrségről az ügyet - egy jogszabályváltozás miatt - áttették a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozóhivatalához. A vámőrség ez év májusában meghozott határozatában azonban már csak az elévülés tényét állapította meg.

Az iratokból kiderült, hogy a Happy End ügyében csak csalás és adócsalás gyanújával folyt nyomozás, a számvitel rendjének megsértésének bizonyítására semmiféle intézkedés nem történt. Mivel a számvitel rendjének megsértéséért legfeljebb három év szabadságvesztés szabható ki, a bűncselekmény 2006. december 5-én elévült. Az APEH-vizsgálatban megállapított jogsértésekért így már senki nem vonható felelősségre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb fogy az egyre drágább tejből

Csaknem 14 százalékkal drágult egy év alatt a tej Magyarországon, ami több mint 8 százalékkal vetette vissza a fogyasztást - derül ki a GfK legfrissebb felméréséből. Tovább olvasom