Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Elfogadta a megye az idei költségvetést

Folytatás az 1. oldalról.

Szakács Imre elnök tájékoztatása szerint megérkezett a minisztérium válaszlevele, amelyben közlik: a honvédelmi tárca nem fogadja el az önkormányzat ajánlatát. Ezt követően a Fidesz-frakció vezetője is megerősítette, hogy értéket mentettek volna meg, majd az oktatásért felelős alelnök tett még annyit hozzá: félő, hogy az őszi választások után több olyan önkormányzat is lesz, amely – mivel nem tudja majd fenntartani az iskoláját – a számára nem kötelező feladatot át kívánja adni a megyének.
Abban sem volt semmi meglepő, hogy az országos választási kampány átszőtte a megyei képviselő-testület ülését. Elég csak a Petz-kórháznak korábban adott hitel elengedésére tett indítvány kapcsán kialakult vitát idézni: hosszú percekig tartott, holott a 60 millió forintért cserébe ingatlan(rész)t kap a megye, ami – ahogy mondani szokták – sima ügynek tűnt egészen tegnapig.
Ilyen előjáték után kezdődött a költségvetési vita második fordulója, amely során a módosító javaslatokról kellett dönteni. Tegnapi számunkban megírtuk, összesen 57 javaslat érkezett, amelyből 52-t Fülöp József egymaga jegyzett. A testület ezek közül egyet sem támogatott, az öt másikat azonban igen – igaz, ezeket a jobboldali frakcióból nyújtották be. Többek között emiatt alakult ki ismét vita, előbb a „Fülöp-fóbiáig” jutottak el a politikusok, aztán az önkormányzatok egyre csökkenő állami támogatásáig; a könyvvizsgáló is felszólalt, majd pedig egyenként végigszavazták az összes módosító indítványt. Ami a lényeg: a végén elfogadták a költségvetést 24 igen, 17 nem szavazattal. A tervezet 880 millió forint működési, 700 millió folyószámla- és 50 millió fejlesztési hitellel számol 2006-ban.
A közgyűlés ezenkívül döntött arról, hogy ismét benyújtja címzett támogatási igényét (4 és fél milliárd forint értékben) a Petz-kórház rekonstrukciójára. Delegált tagokat a kórház felügyelőtanácsába, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának megünneplését támogató pénzek felosztásáról döntő ideiglenes bizottságba. Eldőlt az is, hogy Győr-Moson-Sopron megye kilép az Alpok–Adria Munkaközösségből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztatjuk: Czollnerné Perleczky Ildikó

Jóval nyitottabb lett, és ezentúl több ruhafazont kipróbál, mielőtt a vásárlás mellett döntene… Tovább olvasom