Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Elfogadták az adómódosításokat

Az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadta a 2008-as adóváltozásokat szabályozó törvénymódosításokat. A legfontosabb változás a büntetési tételek örszörösére emelése.
A jelenlegi, magánszemélyek esetén 100 ezer, cégeknél pedig 200 ezer forintos mulasztási bírság 2008-tól fél,- illetve egymillió forintra emelkedik. A korábbi koalíciós nézeteltérések ellenére az is eldőlt, hogy minden 2009-től az önkormányzatok csak értékalapon vethetik ki az ingatlanadót, ami lakásoknál az érték fél, egyéb ingatlanoknál pedig másfél százaléka lehet.

További újdonság, hogy jövőre emelkedik a természetbeni juttatások adómentes határa: a melegétel-utalványok tízről tizenkétezer, a hidegétel-utalványok értéke ötről hatezer forintra nő. Jövőre a 15,5 százalékos munkavállalói tb-járulék is másképp oszlik meg: a nyugdíjjárulék 8,5 helyett 9,5 százalékra nő, míg az egészségbiztosítási járulék hétről hatra csökken. A társasági adónál pedig a 10 százalékos kedvezményes adókulcs igénybe vételénél a jelenlegi ötmilliós adóalap 50 millióra emelkedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszergyógykezelés a családját éheztető férfinek

Kényszergyógykezelést rendelt el a bíróság hétfőn annál a férfinél, aki tavasszal családjával… Tovább olvasom