Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Elfogták a csömöri templom kifosztóit

Elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint szeptember elején betörtek a csömöri római katolikus templomba és onnan különböző kegytárgyakat, műszaki cikkeket vittek el - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.
A templomba szeptember 5-én törtek be az elkövetők, akik a lopással több mint 300 ezer, a rongálással pedig mintegy 200 ezer forint kárt okoztak.

A közlemény szerint a gödöllői rendőrkapitányság által végzett, a környező településekre is kiterjedő adatgyűjtés és tanúkutatás során került a rendőrség látókörébe a 33 éves, munkanélküli K. István csömöri lakos. A férfi baráti körének feltérképezésekor jutottak el a rendőrök a kistarcsai Sz. Istvánhoz, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett és megnevezte bűntársát, K. Istvánt, aki azonban tagadta a betörés elkövetését.

A házkutatás során a rendőrök megtalálták a templomból ellopott kegytárgyakat, amelyeket visszaszolgáltattak az egyháznak. A kegytárgyak mellett még több olyan tárgyat is találtak a nyomozók, amelyek bizonyíthatóan korábban elkövetett betörésekből származnak, ezen korábbi bűnügyek beazonosítása és feldolgozása jelenleg is tart.

A bíróság a két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2009. szeptember 30. 13:08
    „Kálámpár és Sztojka?”
  • 1. dodó 2009. szeptember 30. 12:36
    „Nem értem!
    Már az is baj, ha templomba jár a szegény beilleszkedni vágyó kirekesztett?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják az M0-ás és M2-es autóút csomópontját

Felújítják az M0-ás és az M2-es autóút csomópontját, a beruházás nem része az M2-es autóút 22-32… Tovább olvasom