Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Elfogták a gadácsi emberölés gyanúsítottjait

Rendőrkézre került a Somogy megyei Gadácson történt brutális emberölés két gyanúsítottja. Az ügyben mintegy 70 rendőr folyamatos 30 órás munkája hozott eredményt.
Január 22-én reggel 8 óra körüli időben Gadácsról egy mezőgazdasági géptelepről érkezett a bejelentés az igali rendőrőrsre, miszerint ismeretlen tettesek feltörték a hangárokat és két traktort elvittek. Az ott lakó őr házának ajtaját a rendőrök felfeszítve, a helyiséget pedig kiégetten találták. Odabent a földön holtan feküdt az őr.

Az őrön égési sérülések és bántalmazásból származó nyomok látszottak, amit a kiérkező orvos elsődleges véleménye is alátámasztott. Az áldozat igazságügyi hatósági boncolása megerősítette az erőszakos cselekmény tényét, és egy meglehetősen brutális, erőszakos elkövetési módra világított rá.

A sértett sérülései önmagukért beszélnek: a fejére 9 nagy erejű ütést mértek az elkövetők, illetve 12 szúrt sérülést találtak rajta a vizsgálat során, amely sérülések közül több önmagában egyedül is halálos eredményhez vezetett volna. A férfi halálát kivérzéses sokk okozta, és ami a somogyi bűnügyi krónikákban ritkának tekinthető, az elkövetők áldozatukat és annak környékét a halálát követően gyúlékony anyaggal leöntötték és felgyújtották.

A helyszíni nyomok legalább két elkövető személyére utaltak, valószínűsíteni lehetett, hogy az elkövetők ismerték áldozatukat, a telephelyet és az ott lévő berendezéseket.

Az ügyben a nyomozók eljutottak végül két személyhez, akiket elfogtak, és kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. Az elkövetők 20 és 28 éves büntetlen előéletű férfiak, akik kihallgatásuk során elmondták: a cselekményt anyagi haszonszerzés miatt követték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsó hanglemezt vásárol a magyar zenehallgató

Az oktatási minisztérium után már a miniszterelnöki hivatalnál is lobbiznak a zenei kiadók az… Tovább olvasom