Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Elfogták a gyilkos drogot terjesztő dílereket

Elfogták és őrizetbe vették azt a két dílert, akiktől a hétvégén a meghalt kábítószer-fogyasztók a drogot vásárolták. A drogosok halálát valószínűleg az okozta, hogy nagy mennyiségű alkoholt is fogyasztottak.
A nyomozók hétfőn délután Budapesten, a III. kerületi Vörösvári úton fogták el az egyiket, egy magyar férfit. A másikra, egy vietnámi dílerre, kedden délelőtt csaptak le a rendőrök a Lágymányosi híd közelében - mondta el Ródler Norbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni szolgálat vezetője. Az ügyön 30 rendőr dolgozott éjjel-nappal.

Az 53 éves, magyar dílert azzal gyanúsítják, hogy idén márciustól augusztus elejéig két hónap kihagyással folyamatosan heroint adott el annak a 33 éves nőnek, aki a Szőlő utcában kábítószer-túladagolás miatt halt meg szombaton. A nyomozók azzal is gyanúsítják, hogy július közepéig - három éven keresztül - heti két alkalommal heroint és metadon tablettát adott el annak a 30 éves férfinak, aki szintén szombaton halt meg a Szőlő utcai ház lépcsőfeljárójában. Az ügyben kábítószerrel való visszaélés miatt indult nyomozás.

Ródler Norbert hozzátette, hogy a XIII. kerületi két haláleset kapcsán egy fogyasztót és egy vietnámi dílert is sikerült elfogni. Az elfogott fogyasztó segítségével szerezték a heroint a vietnámi dílertől, ő mind a két, később meghalt áldozattal fogyasztott a drogból, mégsem lett semmi baja. A nyomozó elmondta, hogy a halálukat valószínűleg az okozta, hogy nagy mennyiségű alkoholt is fogyasztottak. A külföldi díler ellen szintén kábítószerrel való visszaélés miatt indult nyomozás. A nyomozásban 30 kábítószer-ellenes nyomozó vett részt.

A hétvégén két-két holttestet találtak a III. és a XIII. kerületben. Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a Független Hírügynökségnek korábban elmondta, hogy vagy túl tiszta, vagy mérgező anyaggal szennyezett herointól halt meg a négy ember. Egyben óvatosságra intette a drogfogyasztókat, mert veszélyes anyag kerülhetett az illegális rendszerbe, ami több halálesetet is okozhat az esetleg legyengült szervezetű fogyasztók között.

Újabb kábítószer-fogyasztó holttestét találták meg

A nyomozók kedden délelőtt több embert is kihallgattak a hétvégi fővárosi heroinos halálesetek ügyében. Közben hétfőn este újabb kábítószer-fogyasztó holttestét találták meg, ezúttal a XI. kerületben, a Fehérvári út egyik lakásában. A hétvégi esetekkel azonban ez az ügy nincs összefüggésben.

Ródler Norbert, a heroinisták halála ügyében tartó nyomozás vezetője elmondta, hogy a Fehérvári úton holtan talált 32 éves nő ügye nincs összefüggésben a hétvégi esetekkel. A nő halála előtt többféle drogot és gyógyszereket fogyasztott egyszerre, ezért halt meg. A heroinos ügyekben kedden délelőtt még gőzerővel dolgoztak a nyomozók, de az eredményekről még nem számolhatott be a vizsgálat vezetője.

Olvasóink írták

 • 5. Prehistoric 2008. augusztus 05. 20:27
  „De persze legalizálni kell a drogot, hogy még többen haljanak meg?!”
 • 4. mars tér 2008. augusztus 05. 15:43
  „igy van ,emberke , jol látod
  adugicigibiznisz jol jövedelmez...még valakiknek!!!!
  de kiknek?
  miért nem számolják már fel!!
  bosssanto ami ott van”
 • 3. Emberke 2008. augusztus 05. 10:30
  „A drogüzlet jól jövedelmez. A nemlátnemhallnembeszél státus is jól jövedelmez. Ezért virágzik a Mars téri dugicigibiznisz is. Ha akarnák, felszámolhatnák.”
 • 2. pipp 2008. augusztus 05. 09:27
  „Csakhogy felébredtek a rendőrök,miért kellett meghalni szerencsétleneknek ahhoz hogy elfogják ezt a patkányt? Eddig se kép se hang?? Ne mondja nekem senki hogy eddig nem tudták hogy ez a vén fasz droggal kereskedik...Ez Magyaro.a fiam mesélte ,hogy már a suliba is van aki drogozik.!!Általános iskolába!!!! Rémisztő!!!”
 • 1. hu 2008. augusztus 05. 09:12
  „saját anyagából, egy lövést neki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz kötelező matekból érettségizni?

A jövőben a matematika nem lenne kötelező vizsgatárgy, ehelyett a diákok választhatnának, hogy… Tovább olvasom