Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Elfogták a villamost kisiklató és összefestő fiatalokat

A rendőrök szerdán kora reggel elfogták azokat a fiatalokat, akik március 20-án kisiklattak és összefestettek egy villamost Budapesten. A graffitis fiatalokat a külön erre a célra alakult nyomozócsoport fogta el - jelentette be Tóth Ferenc, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ifjúságvédelmi osztályvezetője.
Az 56-os villamost március 20-án este egy a sínekre rakott papírköteggel siklatták ki. A szerelvényt ezután egy fiatalokból álló csoport összefestette. Később internetes fórumozók a nyomukra akadtak, kiderült, hogy egy graffitis csapat tagjai állnak a háttérben.

Tóth Ferenc - aki a nyomozócsoport vezetője is - elmondta, hogy a fiatalokra otthonaikban illetve az iskolában csaptak le szerdán reggel a nyomozócsoport tagjai. A graffitiseket és a fiatalokat egyébként is jól ismerő nyomozók egyike álnéven már előzőleg az egyik internetes fórumon felvette a kapcsolatot az egyik fiatallal. A gyors nyomozás eredményeként négy fiatalembert fogtak el. Közülük ketten gyanúsítottak is: egyiküket rongálással, másikukat - aki a villamost kisiklatta - közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel gyanúsítják.

Az egyik fiatalember elismerte, hogy ő rakta a sínekre a papírköteget. Azt mondta, nem gondolta, hogy a villamos leszalad a pályáról. A rendőröknek azt is elmondta, hogy megbánta a mit tett. A balesetben nem sérült meg senki, bár a villamoson 50-60 ember utazott, súlyosabb következményei is lehettek volna a diákcsínynek induló akciónak - mondta Tóth Ferenc.

Tóth Ferenc a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy a négy elfogott fiatal 14 és 17 év közötti, rendezett családi körülmények között élő diák. Mivel nem kell tartani a szökésüktől és attól, hogy újra hasonló bajt csinálnak, ezért nem szükséges őket őrizetbe venni, vagy előzetes letartóztaásukat kérni.

A közlekedés biztonsága elleni bűncselekményért egyébként 3 év börtönt is lehet kapni alapesetben, vagyis mikor nem történik sérülés, és nem hal meg senki.

A graffitis nyomozás egyébként még nagyon az elején jár, egyenlőre csak az elfogások és gyanúsítások történtek meg. Az épületeket, járműveket összefestő fiatalok csoportjai elleni fellépéshez a rendőrség a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve próbál tenni, ezzel kapcsolatban csütörtökön megbeszélés is lesz a rendőrség és a főváros képviselői között - tette hozzá Tóth Ferenc.

Olvasóink írták

 • 3. péter g. 2008. április 02. 21:22
  „Nagyon szép dolog, hogy a média beszámol az elfogásról, szomorú, hogy a felelősségrevonásról sose tudósítanak. Ámbár borítékolható: ügyészi megróvás vagy próbára bocsátás. Annyi, mintha a bíróság összevonná a szemöldökét. Kártérítésrő pedig szó se essék, elvégre liberális politikát folytatunk?!”
 • 2. WIA 2008. április 02. 20:23
  „Ezek a fiatalok lehet, hogy most megbánást tanusítanak, de majd évek mulva amikor felnőtt emberek lesznek, még nagyobb balhékat fognak elkövetni. "na jó talán nem mindegyik,, Méltó büntetés talán segítene a felnőttkori hozzá állásukhoz.”
 • 1. Kaasd 2008. április 02. 17:42
  „egyenlőre :) vagy egyelőre.. :)

  Remélem meg is kapja a 3 évet a társai meg bűnrészesek..!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarló-akció a parlagfű ellen

"Tarló-akciót" hirdetett a gyommentesítésre az Országgyűlés által felállított Parlagfűellenes… Tovább olvasom